Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Tysk rødvin


Tysk rødvin har altid stået lidt i skyggen af landets kendte hvidvinsproduktion. Men rødvinen er på vej frem med stormskridt i Tyskland, efterspørgslen er der og tyskerne bliver bedre og bedre til at fremtrylle gode rødvine i bourgogne-stil. Vi har samlet de bedste tyske rødvine fra vores tyske samarbejdspartnere her på siden. Efter produktoversigten kan du læse mere om tysk rødvin.

Filtrer efter
Type
Land
Område
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 45%

Weingut Heitlinger, Pinot Noir, Baden 2018

Tyskland Baden

Frisk, frugtdrevet og slank Pinot Noir med enorm elegance og feminin fylde. Læs mere
Gastromand:
Gastromand
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Fed fisk. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ.

Før 179,00

99,00kr./stk

Spar 32%

Weingut Heitlinger, Pinot Noir Reserve, Baden 2018

Tyskland Baden

Pragtfuld og mindeværdig Pinot Noir, der med sin exceptionelt flotte struktur og fine tanniner holder den klassiske Pinot Noir-frugt i en snorlige, eksemplarisk stil. Læs mere
Flaskehalsen:
93 Point
Gastromand:
Bedst i test
Flaskehalsen
93 Point
Gastromand
Bedst i test
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 219,00

149,00kr./stk

Abril, Spätburgunder - Frucht, Baden 2020

Tyskland Baden

Klassisk Spätburgunder med druens forfinede karaktertræk. Læs mere
Drue
Spätburgunder / Pinot Noir
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ.

165,00kr./stk

Schwedhelm, Spätburgunder - Zellertal, Pfalz 2019

Tyskland Pfalz

Vinen besidder alle Pinot Noir-druens klassiske dyder, med masser af frugt, modne jordbær, sarte ristede aromaer, violer og frisk skovbund. Læs mere
Drue
Spätburgunder
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Gris. Lyst fjerkræ.

189,00kr./stk

Weingut Nik Weis, Pinot Noir, Mosel 2018

Tyskland Mosel

Velourblød og frugtrig Pinot Noir, der byderr på en vifte af de klassiske Pinot Noir-aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Okse.

209,00kr./stk

Abril, Spätburgunder Magmatit - Stein, Baden 2018

Tyskland Baden

Førsteklasses Pinot Noir! Intens bouquet med finesse og kompleksitet, med sort peber, timian og strejf af kirsebær. Læs mere
Drue
Spätburgunder / Pinot Noir
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Nordisk køkken. Okse. Vildt.

259,00kr./stk

Schwedhelm, Spätburgunder - Klosterstück, Pfalz 2015

Tyskland Pfalz

Dyb, blød og intens enkeltmarksvin, der slægter de store forbilleder fra Bourgogne på. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ.

285,00kr./stk


Har du sagt Tyskland, er det næste, du vil sige sikkert Riesling. Det vil vi ikke. For her handler det om tysk rødvin, der i mange år har levet i skyggen af den kendte, tyske hvidvinsdrue. Det er helt ufortjent, for tyskerne er over de sidste 30 år blevet bedre og bedre til at fremstille gode rødvine.

Det skyldes især ny teknologi, der har gjort det nemmere at producere rødvin i koldklima-zoner, samt den globale opvarmning, som i Tyskland har været en større fordel, end den ulempe det har været for mange af de franske vindistrikter.

Vores bedste tip til tysk rødvin: De bedste tyske rødvine er skabt af Pinot Noir – eller Spätbourgunder, som druen kaldes i Tyskland. Specielt Pinot Noir-vine fra Baden-området er et kvalitetsmæssigt godt og prisbilligt alternativ til de dyre Bourgogne-vine. Så vil du forkæle dig og dine gæster med Bourgogne-lignende rødvin, er det disse tyske rødvine, du skal gå efter.

Druerne i Tyskland

Selv om hvidvinsdruer som Riesling, Müller-Thurgau og Silvaner udgør en stor del af det tyske vinareal, har rødvinsdruerne efterhånden fået tilkæmpet sig lige under 40 % af arealerne.

Her var det tidligere en række lokale druesorter som Dornfelder, Portugieser, Trollinger og Blaufränkisch, der dominerede. Men især en enkelt af de internationale druer, har stille og roligt overhalet alle de lokale.

Det drejer sig om føromtalte Pinot Noir, eller Spätburgunder som den kaldes i Tyskland. Den udgør i dag cirka 12 % af vinmarksarealerne i Tyskland og spiller hovedrollen i den stadig mere populære og efterspurgte, tyske rødvinsproduktion. Den har gennem de sidste 20-25 år fået selskab af andre internationale blå druesorter som Merlot og Cabernet Sauvignon, hvis udbredelse – især i de sydlige, tyske vindistrikter – også stille og roligt er i vækst.

Men Spätburgunder er stjernen og har med tiden fundet sin egen, særlige tyske stil, der giver den nogle lidt andre kvaliteter end de Pinot Noir-druer, som dyrkes i Frankrig. Det skyldes især det terroir, som druerne er opvokset i. For netop Pinot Noir er en god budbringer for det miljø, som den har groet i – også selv om den er kræsen og ikke særlig tilgivende overfor fejl.

Det tyske rødvinsklima

Alle de tyske vindistrikter ligger i kold-klimazoner. De bedste rødvinsdistrikter omkring Baden og Wütterberg ligger i den europæiske vinzone B, der også omfatter Alsace, Champagne og Loire-dalen. Resten af de tyske vindistrikter mod nord ligger i vinzone A.

Det kølige klima betyder, at det er et hårdere arbejde at få gode rødvine ud af druerne. Det er således tit en kamp, bare at få druerne til at modne nok, til at de kan bruges til vinproduktionen. Der er også andre udfordringer. F.eks. er alkoholprocenten meget svingende i druerne. Den afhænger helt af, hvor på marken druen har groet, og hvor meget sol den har fået, der hvor vinstokken har stået. Det er således ikke ualmindeligt, at der kan variationer på helt op til 6 % alkohol inden for den samme mark.

Men fordi det er svært, gør man sig også mere umage. Det giver en mere seriøs og fokuseret produktion, og derfor rødvine af en meget bedre kvalitet. Samtidig har teknologien og en ny generation af vinmagere også gjort sit til, at de tyske rødvine har taget et tigerspring opad på ranglisten.

Det er blevet belønnet i form af større opmærksomhed og højere efterspørgsel på tysk rødvin, godt hjulpet på vej af højere og højere priser på de Bourgogne-vine, som de bedste tyske rødvine minder så meget om.

Smag på tyske rødvine i topkvalitet

Der er derfor alt mulig grund til at prøve en af de fantastiske tyske rødvine, som vi præsenterer her på siden. Det gælder f.eks. rødvinene fra vores tyske samarbejdspartner Weingut Abril, der ligger i Kaiserstuhl midt i Baden-området. Det er omtrent på samme breddegrad som Colmar i Alsace.

Her dyrkes økologisk certificerede vine i tre forskellige kategorier, hvor Frucht er ungdommelige, Stein er terroir-baserede vine og Zeit er fadlagrede vine, der har fået lov at lagre nogle år, før de bliver sat til salg.

En anden af vores spændende tyske rødvinsproducenter er Weingut Schwedhelm. De ligger i den kølige del af Pfalz-distriktet lige over, men noget nordligere end Alsace i Frankrig. De er kendt for deres økologisk dyrkede, sødmefulde hvidvine og deres Spätburgunder-rødvine af høj kvalitet.

Så rul trygt op til toppen af siden og vælg din næste tyske rødvinsoplevelse – eller besøg vores blog, hvor du kan få svar på de mest almindelige vinspørgsmål og læse de seneste nyheder om vin og vores vinforretning.

Vil du smage på nogle af de gode, tyske rødvine, kan du også besøge vores vinbar, eller holde øje med hvornår vi har en vinsmagning med tyske rødvine på programmet.

Endelig har du også mulighed for at afholde din egen vinsmagning, enten som et indslag til dit næste selskab eller i forbindelse med et firmaarrangement. Det er en god mulighed for at få smagt på tyske rødvine og andre af de fantastiske vine, som vi sælger hos Kjær & Sommerfeldt.