Indkøbskurv
Kurven er tom

RØDVIN

Fantastiske rødvine fra anerkendte producenter
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Bordeaux X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Vis flere
Vis flere
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 34%

Château du Vieux Guinot - La Chartreuse, Bordeaux, Saint-Emilion 2018

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Flot, dyb kirsebærrød farve med en moden bouquet af ribs og solbær. Læs mere
Drue
80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ. Mørkt fjerkræ. Vildt.

99,00kr./stk

Château Haut Moulin, Vieille Vigne, Bordeaux 2015

Frankrig Bordeaux

Forrygende all-round Bordeaux-vin med to flotte guldmedaljer. Læs mere
Concours de Bordeaux:
Guld i 2016
Concours de Paris:
Guld i 2016
Concours de Bordeaux
Guld i 2016
Concours de Paris
Guld i 2016
Drue
85 % Merlot og 15 % Cabernet Sauvignon
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse. Ost. Vildt.

110,00kr./stk

Château de Ricaud, Bordeaux, Côtes de Bordeaux 2014

Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux

Imponerende vin fra det lille område Cadillac - kompleks medmasser af solbær og solbærblade, et let men dog markant fadpræg, der giver en lækker vanille-sødme. Læs mere
Drue
80% Merlot, 12% Cabernet, 3% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Lam. Ost. Vildt. Okse.

135,00kr./stk

Château Rocher-Calon, Bordeaux, Montagne-Saint-Emilion 2017

Frankrig Bordeaux Montagne-Saint-Émilion

Elegant, feminin og samtidig med en kant, der gør vinen til en klassisk Saint-Émilion. Læs mere
Drue
90% Merlot & 10% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

135,00kr./stk

Château Beaulieu, Bordeaux, Lalande-de-Pomerol 2016

Frankrig Bordeaux Lalande-de-Pomerol

Elegant, medium fyldig vin med masser af frugt i den afrundede smag. Læs mere
Drue
80% Merlot & 20% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Okse. Grill og barbecue.

149,00kr./stk

Château Roland La Garde, Tradition, Bordeaux, Côtes de Blaye 2015

Frankrig Bordeaux Côtes de Blaye

En stor vinoplevelse! Flot Bordeaux-blend, med stort gemmepotentiale. Læs mere
Drue
80 % Merlot og 20 % Cabernet Sauvignon
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Gris. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

159,00kr./stk

Château Roc Saint-Michel- Grand Cru, Bordeaux, Saint-Emilion 2014

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Klassisk og elegant Saint-Émilion Grand Cru-vin med fin frugt og rig bouquet. Læs mere
Drue
70% Merlot & 30% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Ost. Mørkt fjerkræ. Kalv.

169,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2017

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

169,00kr./stk

Château du Vieux Guinot - Grand Cru, Bordeaux, Saint-Emilion 2015

Frankrig Bordeaux Saint-Émilion

Vinen har en fantastisk bouquet af røde frugter, kirsebær og fornemmes en anelse "toasted". Læs mere
Drue
70% Merlot & 30% Cabernet Sauvignon
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Flødebaserede retter. Kalv. Okse. Ost. Vildt.

189,00kr./stk

Le Haut-Médoc de Haut-Bages Libéral 2015

Frankrig Bordeaux Haut-Médoc

Elegant vin, klassisk Pauillac-stil, på 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot. Læs mere
Drue
60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Grill og barbecue. Kalv. Mørkt fjerkræ. Okse.

189,00kr./stk

Château Le Boscq - Cru Bourgeois, Bordeaux, Saint-Estèphe 2017

Frankrig Bordeaux Saint-Estèphe

Topanmeldt Bordeaux-vin med fylde, stilfuld struktur og en dybrød farve. Læs mere
Drue
60% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot & 2% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

209,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2016

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Wine Enthusiast:
93 Point
Wine Enthusiast
93 Point
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Fransk landkøkken. Kalv. Okse. Vildt.

239,00kr./stk

Château Pedesclaux, Fleur De Pedesclaux - 2. vin fra 5. Cru Classé, Bordeaux, Pauillac 2014

Frankrig Bordeaux Pauillac

Drue
50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 5% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Gris. Lam. Okse.

249,00kr./stk

Château Pedesclaux, Fleur De Pedesclaux - 2. vin fra 5. Cru Classé, Bordeaux, Pauillac 2015

Frankrig Bordeaux Pauillac

Drue
50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot og 5% Cabernet Franc
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Fransk landkøkken. Gris. Lam. Okse.

249,00kr./stk

Château Fontarney, Bordeaux, Margaux 2016

Frankrig Bordeaux Margaux

Granatrød rødvin fuld af saft og kraft. Læs mere
Drue
54% Cabernet Sauvignon & 46% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Okse. Ost. Vildt.

249,00kr./stk

Château Fontarney, Bordeaux, Margaux 2015

Frankrig Bordeaux Margaux

Granatrød rødvin fuld af saft og kraft. Læs mere
Drue
54% Cabernet Sauvignon & 46% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Okse. Ost. Vildt.

249,00kr./stk

Château La Garde Rouge, Bordeaux, Pessac-Leognan 2014

Frankrig Bordeaux Pessac-Leognan

Anmelderrost, koncentreret, fyldig og elegant rødvin med noter af chokolade, brombær og tobak. Læs mere
Wine Enthusiast:
92 Point
Vinum Wine Enthusiast:
16 / 20
Wine Enthusiast
92 Point
Vinum Wine Enthusiast
16 / 20
Drue
65% Cabernet Sauvignon & 35% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Kalv. Fransk landkøkken. Okse. Vildt.

259,00kr./stk

Château Le Boscq - Cru Bourgeois, Bordeaux, Saint-Estèphe 2014

Frankrig Bordeaux Saint-Estèphe

Topanmeldt Bordeaux-vin med fylde, stilfuld struktur og en dybrød farve. Læs mere
Wine Enthusiast:
93 Point
Decanter:
91 Point
Wine Enthusiast
93 Point
Decanter
91 Point
Drue
60% Merlot, 26% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot & 2% Cabernet Franc
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Okse. Fransk landkøkken. Kalv.

259,00kr./stk

Château de Ricaud - Cadillac, Bordeaux, Côtes de Bordeaux 2015

Frankrig Bordeaux Côtes de Bordeaux

Elegant og sofistikeret. Læs mere
Tim Atkins:
91 Point
Wine Enthusiast:
91 Point
Tim Atkins
91 Point
Wine Enthusiast
91 Point
Drue
70% Cabernet Sauvignon & 30% Merlot
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Vildt. Okse. Lam.

259,00kr./stk


Vin og især rødvinen har fulgt os hele vejen fra de tidligste tider og op gennem hele udviklingen af den moderne civilisation lige fra de tidligste og mest primitive civilisationer og op til i dag – og vil sikkert vedblive med at spille en stor rolle langt ud i fremtiden.

Faktisk er vinen en ældre følgesvend end skriftsproget. Så selv om moderne vinhistorikere mener, at de første vine blev fremstillet i Kina omkring 7.000 år før vores tidsregnings begyndelse, har vi ingen skriftlige kilder som omtaler det eller kan finde fysiske spor efter vinens begyndelse.

Civilisation og rødvin har fulgt hinanden hånd i hånd

Faktisk skal vi omkring 1.000 år længere frem, før vi finder de første fysiske spor efter vinproduktion i Georgien i Kaukasus. Så tidligt som 4.000 år før Kristi, har arkæologer fundet spor efter mere systematisk vinproduktion i en hule i Armenien. Her fandt arkæologerne beholdere, krukker og kopper, som var brugt til at opbevare vinen i under gæringsprocessen og til at smage vinen til med.

I Biblen finder vi nogle af de første skriftlige omtaler af vin i Mosesbøgerne og i de civilisationer, som opstår omkring Middelhavet og det nære østen har vinen haft en central rolle for både religiøse og officielle handlinger. Vin blev drukket af både grækerne og romerne.

Romerne tog vinen med sig ud i Europa

Romerne opfandt vintønden, så de nemmere kunne tage forsvarlige mængder vin med sig, når de slog sig ned som herskere rundt omkring i Europa. Det var sådan vinen bredte sig ud i de europæiske lande og sådan de første vinstokke blev plantet i de vindistrikter, som vi har i dag i både Frankrig, Spanien og Tyskland. For når romerne havde været i landet et stykke tid, var det nemmere at producere vinen lokalt, end at skulle transportere den op fra Rom.

Senere overtog kirken og de kristne munkeordner vinproduktionen og op gennem middelalderen var vinen tæt knyttet til klostrene i mange af vore dages vinområder. Herfra blev den solgt til de lokale som en indtægtskilde for klosteret og raffineret på forskelligvis, for at indgå i behandlingen af syge med videre.

Vindruen – kilden til den gode rødvin

Centralt for produktionen af rødvin er naturligvis vindruen. Det er vindruen og det miks af druesorter, som vinen produceres af, der giver vinen smag, konsistens og karakteristika. Det fantastiske er, at vindruen tager smag af den jord, den dyrkes i og det klima, den gror i. Kalk- eller flintlag i undergrunden giver helt andre smage i druen end fede, muldholdige jorde. Samtidig giver et koldt klima en mere tør og enkelt smag, mens et varmt klima fremmer frugtsmagen og sødmen.

Den rødvin som skabes af de forskellige druer opdeles i tre grupper efter farve, konsistens og fylde: Lette, mellemfyldige og fyldige rødvine. Noget populært forklaret svarer det nærmest til opdelingen af mælk i skummet, let- og sødmælk.

Til hver type af rødvin anvendes der forskellige druesorter – selv om der sagtens kan være ”overløbere” mellem de forskellige rødvinstyper. Der er ingen regler uden undtagelser – og sådan er det også i vinens verden.

Druer til de lette rødvine

Rødvin produceres primært af blå vindruer, selv om enkelte rødvine faktisk også indeholder grønne druer i det druemiks, som vinen produceres af. De lysere, lette rødvine som er næsten gennemsigtige i farven, produceres oftest af Gamay- og Pinot Noir-druer.

Her er Pinot Noir den lyseste og letteste dure. Den er kendt for sin syrlighed og aromatiske smagsnuancer og kan smagsmæssigt variere i smagen fra noget hen i retning af tranebær dyrket i køligere klimaer og til en mere mørk, blommeagtig smag, når Pinot Noir er vokset op i et varmt klima.

Gamay-druen er en oftest anvendt drue i de lettere, røde Beaujolais-vine. Den svinger i smagen fra i retning af det ribs-agtige dyrket i et koldt klima og over mod hindbær eller Boysenbær, når druen har fået lov at vokse i varmen.

Druer til de mellemfyldige rødvine

Den største gruppe af rødvine er de såkaldte mellemfylde rødvine, som også går under navnet ”madvine”. De produceres af druesorter som Zinfandel, Grenache, Merlot, Cabernet Franc og mange, mange flere.

Mest kendt herhjemme er nok Merlot-druen, der spiller en vigtig rolle i vine fra Bordeaux, lige som den oftest også er den bærende komponent i vine fra ”nye vinlande” som USA, Chile og Australien. Også italienske vine anvender Merlot-druen.

Grenache-druen er måske ikke nær så kendt, men indgår også som en vigtig komponent i mange mellemfyldige rødvine. Her er der særlig stor forskel på smagen, alt efter hvor i verden druen er dyrket. Således har den smagnoter af hindbær og kryddernelliker i vine med stor frugtsmag og høj alkoholprocent fra Spanien, Australien og USA, mens den har en mere jordbæragtig og krydret smag i lysere rødvine fra Frankrig og Italien.

En endnu større varians i smagen har Cabernet Franc-druen. Den kan have en smag hen i retning af rød peber i vine fra Loire i Frankrig, mens den virker mere læderagtig i smagen i italienske vine og har en mere jordbæragtig smag i vine fra Lodi-området i Californien.

Zinfandel er den samme drue som Primitivo-druen, der spiller en vigtig rolle i rødvine fra Puglia-provinsen i det sydlige Italien. Den findes også i Croatien, hvor den kaldes for Tribidrag. Druen indgår både i de såkaldte madvine, samt i mange af de mere kraftige, oftest mørkere røde vine.

Druer til de mørke, fyldige rødvine

Det bringer os videre til de mørkere, fyldigere og oftest mere alkoholrige rødvine. De har et højt indhold af garvesyre, en nærmest rubinrød farve på grund af det høje indhold af anthocyanin og er rig på frugtsmag. Her er de kendteste druer nok Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Nebbiolo.

Førstnævnte er opstået som en naturlig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og optræder første gang i Bourdeaux-området i midten af 1600-tallet. Siden har den bredt sig til hele verden og er i dag den mest plantede vindrue overhovedet. De mest udbredte smagsnoter i Cabernet Sauvignon er modne kirsebær, solbær, rød peber, nelliker og andre bagekrydderier.

Lige som andre druer varierer Cabernet Sauvignon dog også fra en mere mørk frugtsmag med noter af peber og kakao i californiske, argentinske, sydafrikanske, spanske og italienske vine og til en mere kirsebæragtig smag med noter af mint og grønne peberkorn i vine fra Bordeaux, Chile, Norditalien og de nordlige vindistrikter i USA.

Malbec-druen stammer oprindeligt fra den sydvestlige del af Frankrig i området omkring Cahors, hvor ingen rigtig tog notits af druen. Det store gennembrud fik Malbec først, da den kom til Argentina, der i dag producerer omkring ¾ af alle de vine i verden, som anvender Malbec-druen.

Når det kommer til argentinske Malbec-vine, kan det betale sig at gå efter vine, der er dyrket i højden. De har et større indhold af syre og garvesyre og en mere blomsteragtig og krydret smag. Vælger du derimod en Malbec-vin fra området omkring Cahors, får du en vin med mere ribs- eller solbæragtig smag, samt spor af røg og lakrids.

Nebbiolo er druen i nogle af Italiens mest berømte rødvine, Barolo og Barbaresco. De ligner de lette rødvine i farven, men er mere fyldige på grund af det høje indhold af garvesyre. Vine af Nebbiolo bliver bedre med alderen, hvor de udvikler smagsnoter af figner og mere læderagtige nuancer. Ud over Barolo og Barbaresco udgør druen også en stor procentdel af de fleste vine fra Piemonde og Lombardiet. De bedste årgange har oftest betegnelsen ”Langhe Nebbiolo” på etiketten.

Syrah-druen er næsten lige så udbredt som Cabernet Sauvignon. Den byder på en meget mørk frugtsmag med lavt indhold af garvesyre og en sofistikeret eftersmag. Syrah-druen gemmer også på et bredt udvalg af smagsnoter, der inkluderer blåbær, blomme, mælkechokolade, tobak og grønne peberkorn.

Igen afhænger det meget af, hvor druen har vokset. Således er smagen af mørke bær og sød tobak fremhærskende i californiske, sydaustralske, spanske og argentinske Syrah-vine. Til gengæld er vi ovre i det mere blomme- eller olivenagtige med noter af grønne peberkorn, når det drejer sig om Syrah-vine fra Rhône-distriktet i Frankrig, samt de chilenske og nordaustralske vindistrikter.

Hvilken rødvin er du til?

Som du kan se, er der stor forskel på, hvordan rødvin smager. Det afhænger helt af drueblandingen og hvor druerne har groet. Hver især har vi vores favoritter. Men vi håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at prøve nogle andre druetyper og rødvinstyper, end dem du plejer.

Husk: Det er altid en god ide at købe 2 flasker af en ny rødvin, som du aldrig har prøvet før. Så har du altid en flaske tilbage, du kan glæde dig til, hvis den nye vin falder i din smag. Omvendt skal du kun igennem en flaske til eller har en gavevin klar, hvis den ny rødvin måske ikke lige var den slags, du synes bedst om.

Uanset hvilken rødvin du er til eller hvad du har lyst til at prøve af alverdens rødvin. Så finder du den her hos Kjær & Sommerfeldt. Så rul op til toppen af siden igen og gå på opdagelse i de bedste rødvine fra hele verden.