Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

RØDVIN

Fantastiske rødvine fra anerkendte producenter
Nulstil alle filtre Filtrer efter Filtre brugt:
  • Italien X
  • Veneto X
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Vis flere
Vis flere
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Mængdepris

Tommasi, Valpolicella, Veneto 2020

Italien Veneto

Afrundet, let og blød rødvin med masser af frisk frugt fra den kendte Amarone-producent Tommasi. Læs mere
Drue
60 % Corvina, 30 % Rondinella & 10 % Molinara.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Allround . Grill og barbecue. Italiensk mad. Kalv. Lyst fjerkræ.
Pris ved 6 stk

79,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Zenato, Valpolicella Superiore, Veneto 2018

Italien Veneto

Zenatos Valpolicella Superiore har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Læs mere
Flaskehalsen:
93 point
Flaskehalsen:
Flaskehalsen
93 point
Flaskehalsen
Drue
85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Sangiovese
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Italiensk mad. Lyst fjerkræ.
Pris ved 6 stk

99,00kr./stk

Spar i alt 240,00 kr.
Se flere priser
Spar 27%

Tommasi, Ripasso - Palanca, Veneto 2018

Italien Veneto

Fuldblods-Ripasso fra legendariske Tommasi. Læs mere
Drue
70% Corvina Veronese, 25% Rondinella og 5% Corvinone.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lam. Mørkt fjerkræ. Okse.

Før 149,00

109,00kr./stk

Mængdepris

Zenato, Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore, Veneto 2017

Italien Veneto

En vin med det bedste fra begge verdener: Valpolicellaens intense kirsebærnoter og ranke struktur og Amaronens intensitet, dybde, blomme og krydderi. Læs mere
Drue
85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Oseleta
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Mørkt fjerkræ. Ost. Vildt.
Pris ved 3 stk

169,00kr./stk

Spar i alt 180,00 kr.
Se flere priser
Spar 45%

Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2017

Italien Veneto

Fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Læs mere
AOV.DK:
Flaskehalsen:
94 Point
AOV.DK
Flaskehalsen
94 Point
Drue
70 % Corvina, 25 % Rondinella & 5 % Molinara.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Gris. Italiensk mad. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.

Før 359,00

199,00kr./stk

Mængdepris

Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto 2012

Italien Veneto

Enestående rødvin med enorm Amarone-personlighed, stor, kompleksitet og elegance med smagsdybder af sort frugt. Læs mere
Decanter:
94 Point
James Suckling:
94 Point
Decanter
94 Point
James Suckling
94 Point
Drue
75 % Corvina, 20 % Rondinella & 5 % Corvinone.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Italiensk mad. Okse. Vildt.
Pris ved 3 stk

549,00kr./stk

Spar i alt 450,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Dal Forno Romano, Valpolicella Superiore, Veneto 2013

Italien Veneto

Valpolicella fra kultproducenten Dal Forno. Læs mere
Drue
70% Corvina og Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina & 5% Oseleta.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Kalv. Ost.
Pris ved 3 stk

595,00kr./stk

Spar i alt 360,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Zenato, Amarone Riserva - Sergio Zenato, Veneto 2015

Italien Veneto

En muskuløs vin, med imponerende kompleksitet. Læs mere
Vinous Media:
95 Point
Mundus Vini:
Guld
Vinous Media
95 Point
Mundus Vini
Guld
Drue
80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Osseleta
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Mørkt fjerkræ. Okse. Vildt.
Pris ved 3 stk

699,00kr./stk

Spar i alt 228,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

De Buris Amarone Riserva della Valpolicella Classico, DOC 2008

Italien Veneto

Eminent, tør og velstruktureret Amarone med flotte duftnoter af sød tobak, kaffe, mynte, og nelliker. Læs mere
Wine Spectator:
93 Point
James Suckling:
95 Point
Wine Spectator
93 Point
James Suckling
95 Point
Drue
Corvina (62%), Corvinone (25%), Rondinella (5%) og Oseleta (8%).
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Okse. Ost. Vildt.
Pris ved 3 stk

1.795,00kr./stk

Spar i alt 1.512,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Dal Forno Romano, Amarone della Valpolicella, Veneto 2012

Italien Veneto

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Læs mere
Drue
60 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Croatina & 10 % Oseleta.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Lam. Ost. Vildt.
Pris ved 3 stk

1.995,00kr./stk

Spar i alt 1.962,00 kr.
Se flere priser
Mængdepris

Dal Forno Romano, Amarone della Valpolicella, Veneto 2013

Italien Veneto

Absolut ikon-vin fra kultproducenten Dal Forno. Læs mere
Drue
60 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Croatina & 10 % Oseleta.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Lam. Ost. Vildt.
Pris ved 3 stk

1.995,00kr./stk

Spar i alt 1.980,00 kr.
Se flere priser

Zenato, Bardolino, Veneto 2020

Italien Veneto

Vinen bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Læs mere
Drue
65% Corvina, 25% Rondinella, 10% Sangiovese
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Italiensk mad. Kammusling. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Skaldyr.

99,00kr./stk

Tommasi Villa Fontana - Bardolino, Veneto 2020

Italien Veneto

Let, smuk og frugtrig vin, der fremstår frisk og med noter af kirsebær og ribs. Læs mere
Drue
60% Corvina Veronese, 30% Rondinella og 10% Molinara
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Gris. Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Røget kød. Vegetariske retter.

119,00kr./stk

Tommasi, Le Prunée - Merlot, Veneto 2018

Italien Veneto

Kraftig og frugtrig vin med en blød, behagelig duft af modne hindbær, brombær og andre modne bær. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Kalv. Lyst fjerkræ.

135,00kr./stk

Tommasi, Graticcio Rosso - Appassionato, Veneto 2019

Italien Veneto

Intens, frugtrig og flot Appassimento-vin med skøn krydret duft og smag. Læs mere
Drue
Corvina & Rondinella
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Flødebaserede retter. Italiensk mad. Lam. Okse. Vildt.

135,00kr./stk

Tommasi, Valpolicella Classico Superiore - Rafaèl, Veneto 2019

Italien Veneto

Tør, fyldig rødvin fra nogle af Valpolicella Classicos bedste marker. Læs mere
Drue
65% Corvina Veronese, 30% Rondinella og 5% Molinara.
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Kalv. Lam. Okse.

145,00kr./stk

Domini Del Leone, Valpolicella, Veneto 2017

Italien Veneto DOC Valpolicella

Liflig og indsmigrende med aromaer af røde frugter og diskrete krydderier. Læs mere
Drue
Corvina, Corvinone, Rondinella
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Italiensk mad. Kalv. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Vegetariske retter.

149,00kr./stk

Capitello, Valpolicella Ripasso, Veneto 2018

Italien Veneto

Moden, koncentreret og fantastisk blød Ripasso. Læs mere
Drue
Corvina & Rondinella.
Smag
Kraftig og intens
Oplagt til
Grill og barbecue. Italiensk mad. Okse. Ost. Vildt.

149,00kr./stk

Tommasi, Appassimento - Arele, Veneto 2017

Italien Veneto

Dyb intens Appassimento med rubinrød farve og frugtagtig bouquet og et strejf af sort peber fra det verdenskendte Amarone-hus Tommasi. Læs mere
Drue
Corvina, Rondinella, Oseleta & Merlot.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Italiensk mad. Kalv. Lyst fjerkræ. Okse.

165,00kr./stk

Tommasi, Ripasso Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2018

Italien Veneto

Fyldig og afrundet med delikat smag af kirsebær og blommer og en elegant bouquet. Læs mere
Drue
70% Corvina Veronese, 25% Rondinella & 5% Molinara.
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Flødebaserede retter. Kalv. Okse. Vildt.

169,00kr./stk


Vin og især rødvinen har fulgt os hele vejen fra de tidligste tider og op gennem hele udviklingen af den moderne civilisation lige fra de tidligste og mest primitive civilisationer og op til i dag – og vil sikkert vedblive med at spille en stor rolle langt ud i fremtiden.

Faktisk er vinen en ældre følgesvend end skriftsproget. Så selv om moderne vinhistorikere mener, at de første vine blev fremstillet i Kina omkring 7.000 år før vores tidsregnings begyndelse, har vi ingen skriftlige kilder som omtaler det eller kan finde fysiske spor efter vinens begyndelse.

Civilisation og rødvin har fulgt hinanden hånd i hånd

Faktisk skal vi omkring 1.000 år længere frem, før vi finder de første fysiske spor efter vinproduktion i Georgien i Kaukasus. Så tidligt som 4.000 år før Kristi, har arkæologer fundet spor efter mere systematisk vinproduktion i en hule i Armenien. Her fandt arkæologerne beholdere, krukker og kopper, som var brugt til at opbevare vinen i under gæringsprocessen og til at smage vinen til med.

I Biblen finder vi nogle af de første skriftlige omtaler af vin i Mosesbøgerne og i de civilisationer, som opstår omkring Middelhavet og det nære østen har vinen haft en central rolle for både religiøse og officielle handlinger. Vin blev drukket af både grækerne og romerne.

Romerne tog vinen med sig ud i Europa

Romerne opfandt vintønden, så de nemmere kunne tage forsvarlige mængder vin med sig, når de slog sig ned som herskere rundt omkring i Europa. Det var sådan vinen bredte sig ud i de europæiske lande og sådan de første vinstokke blev plantet i de vindistrikter, som vi har i dag i både Frankrig, Spanien og Tyskland. For når romerne havde været i landet et stykke tid, var det nemmere at producere vinen lokalt, end at skulle transportere den op fra Rom.

Senere overtog kirken og de kristne munkeordner vinproduktionen og op gennem middelalderen var vinen tæt knyttet til klostrene i mange af vore dages vinområder. Herfra blev den solgt til de lokale som en indtægtskilde for klosteret og raffineret på forskelligvis, for at indgå i behandlingen af syge med videre.

Vindruen – kilden til den gode rødvin

Centralt for produktionen af rødvin er naturligvis vindruen. Det er vindruen og det miks af druesorter, som vinen produceres af, der giver vinen smag, konsistens og karakteristika. Det fantastiske er, at vindruen tager smag af den jord, den dyrkes i og det klima, den gror i. Kalk- eller flintlag i undergrunden giver helt andre smage i druen end fede, muldholdige jorde. Samtidig giver et koldt klima en mere tør og enkelt smag, mens et varmt klima fremmer frugtsmagen og sødmen.

Den rødvin som skabes af de forskellige druer opdeles i tre grupper efter farve, konsistens og fylde: Lette, mellemfyldige og fyldige rødvine. Noget populært forklaret svarer det nærmest til opdelingen af mælk i skummet, let- og sødmælk.

Til hver type af rødvin anvendes der forskellige druesorter – selv om der sagtens kan være ”overløbere” mellem de forskellige rødvinstyper. Der er ingen regler uden undtagelser – og sådan er det også i vinens verden.

Druer til de lette rødvine

Rødvin produceres primært af blå vindruer, selv om enkelte rødvine faktisk også indeholder grønne druer i det druemiks, som vinen produceres af. De lysere, lette rødvine som er næsten gennemsigtige i farven, produceres oftest af Gamay- og Pinot Noir-druer.

Her er Pinot Noir den lyseste og letteste dure. Den er kendt for sin syrlighed og aromatiske smagsnuancer og kan smagsmæssigt variere i smagen fra noget hen i retning af tranebær dyrket i køligere klimaer og til en mere mørk, blommeagtig smag, når Pinot Noir er vokset op i et varmt klima.

Gamay-druen er en oftest anvendt drue i de lettere, røde Beaujolais-vine. Den svinger i smagen fra i retning af det ribs-agtige dyrket i et koldt klima og over mod hindbær eller Boysenbær, når druen har fået lov at vokse i varmen.

Druer til de mellemfyldige rødvine

Den største gruppe af rødvine er de såkaldte mellemfylde rødvine, som også går under navnet ”madvine”. De produceres af druesorter som Zinfandel, Grenache, Merlot, Cabernet Franc og mange, mange flere.

Mest kendt herhjemme er nok Merlot-druen, der spiller en vigtig rolle i vine fra Bordeaux, lige som den oftest også er den bærende komponent i vine fra ”nye vinlande” som USA, Chile og Australien. Også italienske vine anvender Merlot-druen.

Grenache-druen er måske ikke nær så kendt, men indgår også som en vigtig komponent i mange mellemfyldige rødvine. Her er der særlig stor forskel på smagen, alt efter hvor i verden druen er dyrket. Således har den smagnoter af hindbær og kryddernelliker i vine med stor frugtsmag og høj alkoholprocent fra Spanien, Australien og USA, mens den har en mere jordbæragtig og krydret smag i lysere rødvine fra Frankrig og Italien.

En endnu større varians i smagen har Cabernet Franc-druen. Den kan have en smag hen i retning af rød peber i vine fra Loire i Frankrig, mens den virker mere læderagtig i smagen i italienske vine og har en mere jordbæragtig smag i vine fra Lodi-området i Californien.

Zinfandel er den samme drue som Primitivo-druen, der spiller en vigtig rolle i rødvine fra Puglia-provinsen i det sydlige Italien. Den findes også i Croatien, hvor den kaldes for Tribidrag. Druen indgår både i de såkaldte madvine, samt i mange af de mere kraftige, oftest mørkere røde vine.

Druer til de mørke, fyldige rødvine

Det bringer os videre til de mørkere, fyldigere og oftest mere alkoholrige rødvine. De har et højt indhold af garvesyre, en nærmest rubinrød farve på grund af det høje indhold af anthocyanin og er rig på frugtsmag. Her er de kendteste druer nok Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Nebbiolo.

Førstnævnte er opstået som en naturlig krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og optræder første gang i Bourdeaux-området i midten af 1600-tallet. Siden har den bredt sig til hele verden og er i dag den mest plantede vindrue overhovedet. De mest udbredte smagsnoter i Cabernet Sauvignon er modne kirsebær, solbær, rød peber, nelliker og andre bagekrydderier.

Lige som andre druer varierer Cabernet Sauvignon dog også fra en mere mørk frugtsmag med noter af peber og kakao i californiske, argentinske, sydafrikanske, spanske og italienske vine og til en mere kirsebæragtig smag med noter af mint og grønne peberkorn i vine fra Bordeaux, Chile, Norditalien og de nordlige vindistrikter i USA.

Malbec-druen stammer oprindeligt fra den sydvestlige del af Frankrig i området omkring Cahors, hvor ingen rigtig tog notits af druen. Det store gennembrud fik Malbec først, da den kom til Argentina, der i dag producerer omkring ¾ af alle de vine i verden, som anvender Malbec-druen.

Når det kommer til argentinske Malbec-vine, kan det betale sig at gå efter vine, der er dyrket i højden. De har et større indhold af syre og garvesyre og en mere blomsteragtig og krydret smag. Vælger du derimod en Malbec-vin fra området omkring Cahors, får du en vin med mere ribs- eller solbæragtig smag, samt spor af røg og lakrids.

Nebbiolo er druen i nogle af Italiens mest berømte rødvine, Barolo og Barbaresco. De ligner de lette rødvine i farven, men er mere fyldige på grund af det høje indhold af garvesyre. Vine af Nebbiolo bliver bedre med alderen, hvor de udvikler smagsnoter af figner og mere læderagtige nuancer. Ud over Barolo og Barbaresco udgør druen også en stor procentdel af de fleste vine fra Piemonde og Lombardiet. De bedste årgange har oftest betegnelsen ”Langhe Nebbiolo” på etiketten.

Syrah-druen er næsten lige så udbredt som Cabernet Sauvignon. Den byder på en meget mørk frugtsmag med lavt indhold af garvesyre og en sofistikeret eftersmag. Syrah-druen gemmer også på et bredt udvalg af smagsnoter, der inkluderer blåbær, blomme, mælkechokolade, tobak og grønne peberkorn.

Igen afhænger det meget af, hvor druen har vokset. Således er smagen af mørke bær og sød tobak fremhærskende i californiske, sydaustralske, spanske og argentinske Syrah-vine. Til gengæld er vi ovre i det mere blomme- eller olivenagtige med noter af grønne peberkorn, når det drejer sig om Syrah-vine fra Rhône-distriktet i Frankrig, samt de chilenske og nordaustralske vindistrikter.

Hvilken rødvin er du til?

Som du kan se, er der stor forskel på, hvordan rødvin smager. Det afhænger helt af drueblandingen og hvor druerne har groet. Hver især har vi vores favoritter. Men vi håber, at ovenstående har givet dig inspiration til at prøve nogle andre druetyper og rødvinstyper, end dem du plejer.

Husk: Det er altid en god ide at købe 2 flasker af en ny rødvin, som du aldrig har prøvet før. Så har du altid en flaske tilbage, du kan glæde dig til, hvis den nye vin falder i din smag. Omvendt skal du kun igennem en flaske til eller har en gavevin klar, hvis den ny rødvin måske ikke lige var den slags, du synes bedst om.

Uanset hvilken rødvin du er til eller hvad du har lyst til at prøve af alverdens rødvin. Så finder du den her hos Kjær & Sommerfeldt. Så rul op til toppen af siden igen og gå på opdagelse i de bedste rødvine fra hele verden.