Henri Giraud Champagne - Fût de Chêne - Rosé MV - Grand Cru MV
Frankrig
Champagne
Aÿ
Duft og smag vækker mindelser om Aÿ’s kalkholdige jorder, med subtile noter af røde bær og orangeskal, i kombination med en let saltet bitterhed og røgede egenoter.
Læs mereDuft og smag vækker mindelser om Aÿ’s kalkholdige jorder, med subtile noter af røde bær og orangeskal, i kombination med en let saltet bitterhed og røgede egenoter.
Læs mere
1.425
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Fed fisk
Nordisk køkken
Østers
Skaldyr
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Årgang 2005 var også i Champagne en excellent årgang, der favoriserede Champagne Henri Girauds gamle Pinot Noir vinstokke i Grand Cru kommunen Aÿ i en sådan grad, at kældermester Sébastien Le Golvet og huset indehaver Claud Giraud, besluttede sig for at lave et fad med rødvin. Muligvis ledsaget af rigelige mængder champagne, besluttede de sig kort tid efter for at blande dette fad, med hvad der svarer 4.000 flasker MV eller Multi Vintage. Voila! Sådan kom Fût de Chêne MV Rosé til verden, og den indskriver sig blandt Henri Girauds vel nok fornemste non-vintage champagner i verden.
Fût de Chêne MV Rosé har en smuk ”oeil de perdrix” farve med begyndende modne nuancer. Duft og smag vækker mindelser om Aÿ’s kalkholdige jorder, med subtile noter af røde bær og orangeskal, i kombination med en let saltet bitterhed og røgede egenoter. Det er håndværk og luksus i skøn forening. I sagens natur i begrædelige små mængder.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Henri Giraud Champagne
Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”

Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.