Rico Nuevo

Rico Nuevo

Sierre de Gredos er blandt de mest omtalte ”nye” områder i Spanien, der så sent som i 2019 fik status af DO Cebreros, et område, der omkranser 35 små landsbyer i 800 til 1.200 meters højde.

Rico Nuevo er områdets helt store nye stjerne. Startet så sent som i 2018, familien har i generationer ejet mere end 30 gamle marker/parceller omkring byen Burgohondo (Ávila) med 80-120 år gamle stokke. Flere af markerne var i mange år forladt, da det kræver stort arbejde og er bekosteligt at dyrke dem, og pga. områdets ukendte status, var det ikke rentabelt. Nu, hvor området er kommet på alles læber, bliver markerne igen plejet, og alt er omlagt til økologisk drift (bliver certificeret i 2022).

Tilgangen i kælderen er helt ’hands-off’, kun den naturlige gær hersker her, der bliver udelukkende anvendt brugte fade, amfora eller cementtanke, og vinene er hverken klaret eller filtreret.

Efter blot at have frigivet to årgange, blev vinmager - Juan Andrés Martín Pérez – i juni 2021 kåret til Årets Talent og fremtidens stjerne på verdens største gastronomiske messe, Madrid Fusion.

Det her er terroir-drevet Garnacha, når det er allerbedst, og det er bare med at hoppe med på vognen, inden vinene bliver lige så bekostelige som nogle af naboernes.

“Rico Nuevo… The epitome of the new Cebreros producer: starting from organic family vineyards in just 2018 and with energy and great advice is already racing ahead….. A new entrant showing the excitement of the new DO of Cebrero” – Decanter 2020

"Straight to the Premier League.... Rico Nuevo. It's refreshing, medium-bodied, vibrant and tasty, a wine that has light. Really impressive for a first vintage" – Luis Gutierez, The Wine Advcoate 2020

Bæredygtige tiltag hos Rico Nuevo

Hele produktionen på Rico Nuevo er under omlægning til økologisk produktion og certificering igennem Organic EU leaf. Der er ingen brug af pesticider eller lignende samt et stort fokus på biodiversitet, minimalt forbrug af vand og energi m.m. De er desuden medlem af Regenerative Viticulture in Spain, der arbejder for en mere klimavenlig tilgang i markerne og hele produktionen. Fokus er her på at støtte det lokale samfund og bl.a. få flere folk til at bosætte sig i det øde område, så den lokale økonomi kan blive styrket.

I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:

Miljøområder:

  • Minimere brug af pesticider
  • Minimere vandforbrug
  • Reducere energiforbrug
  • Øge diversiteten

Sociale områder:

  • Medarbejdersundhed og -trivsel
  • Ligeløn
  • Ligestilling mellem kønnene
  • Anti-diskrimination af minoriteter
  • Menneskerettigheder

Information

Calle de Razuelas, 4, 05113 Burgohondo, Ávila, Spanien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt