Indkøbskurv
Kurven er tom

Rosévin


Fri fragt ved køb over 500,-

Nulstil alle filtre
Type
Land
Vis flere
Område
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Producent
Vis flere
Drue
Vis flere
Passer til
Vis flere
Årgang
Sortering:
Side 1 af 2 - (32 produkter)

Spar

22%
22%

Spar

37%
37%

Spar

23%
23%
Sortering:
Side 1 af 2 - (32 produkter)

 

Nyd et dejligt glas rosevin til maden - det er en ny og spændende oplevelse


Rosévin har i årevis levet en lidt glemt tilværelse i skyggen af rød- og hvidvin. Men det er en skam, og de senere år er rosévin i stigende grad er blevet populært som både aperitif og til maden.

Der er mange myter om rosévin. Eksempelvis tror nogle, at det er en blanding af rød- og hvidvin. Men for at der skal være tale om en rigtig rosévin, skal den laves på røde druer, hvor skallen kun får lov at være i kontakt med mosten i nogle få dage. På den måde får vinen den sarte, lyserøde farve, der gør den så speciel. Samtidig betyder det, at rosévin får noget af rødvinens karakter, samtidig med at den har hvidvinens lethed.

Rosévinens blakkede ry skyldes især, at producenterne efter 2. verdenskrig koncentrerede sig om at lave ret søde rosévine, som på det tidspunkt faldt i forbrugernes smag. Men i dag er pendulet svinget tilbage, så der i overvejende grad fremstilles halvtørre og tørre rosévine af høj kvalitet.

Hos Kjær og Sommerfeldt har vores erfarne sommalierer udvalgt en række rosévine i forskellige prisklasser. Klik videre ind på vores hjemmeside og læs mere om vores rosévine, eller besøg vores butik og få gode råd om vin.