Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom

Der kommer igen skarpe tilbud til Singles Day. I mellemtiden kan du dykke ned i vores store udvalg, hvor der er masser af super gode tilbud på vidunderlig vin.

Kom først til de vilde tilbud
Kom først til vores store kampagner og gå ikke glip af særtilbud, nye spændende vine og fantastiske smagninger. Tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor.

Filtrer efter
Type
Land
Område
Vis flere
Vis flere
Distrikt
Pris
Smagsretning
Rating
Vis flere
Vis flere
Producent
Vis flere
Vis flere
Drue
Vis flere
Vis flere
Passer til
Vis flere
Vis flere
Årgang
Dyrkningsmetode
Lukningsmetode
Vis:
Spar 22%

Pighin, Friuli Grave - Pinot Grigio, Friuli 2020

Italien Friuli

Sprød, lys, ren Pinot Grigio, der er generøs og meget anvendelig. Læs mere
Flaskehalsen:
90 Point
Flaskehalsen
90 Point
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Italiensk mad. Lyst fjerkræ. Mad med citrus. Mager fisk.

Før 135,00

105,00kr./stk

Spar 16%

Anna de Codorníu, Organic - Cava Brut, Catalonien

Spanien Catalonien

Frisk, delikat, intens og frugtagtig cava lavet på økologiske druer. Læs mere
Drue
Chardonnay (70%), Macabeo, Xarel-lo og Parellada
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Mager fisk. Skaldyr. Vegetariske retter. Velkomst.

Før 129,00

109,00kr./stk

Spar 20%

Anna de Codorníu, Blanc de Noirs - Cava Brut Reserva, Catalonien

Spanien Catalonien

Elegant Cava lavet udelukkende på Pinot Noir. Læs mere
Flaskehalsen:
94 Point
Flaskehalsen:
Testvinder
Flaskehalsen
94 Point
Flaskehalsen
Testvinder
Drue
Pinot Noir
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Tapas. Sushi. Østers. Lyst fjerkræ. Mager fisk. Aperitif. Velkomst.

Før 149,00

119,00kr./stk

Spar 26%

Nals Margreid, Sauvignon - Stein, Alto Adige 2020

Italien Alto Adige

Flot, sprød hvidvin med duft af hyldeblomst og nyslået græs. Læs mere
Flaskehalsen:
96 Point
Flaskehalsen:
Testvinder
Flaskehalsen
96 Point
Flaskehalsen
Testvinder
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Fed fisk. Lyst fjerkræ. Mager fisk.

Før 175,00

129,00kr./stk

Spar 18%

Coppo, l'Avvocata - Barbera d'Asti, Piemonte 2019

Italien Piemonte

Ung, livlig og charmerende Barbera fra det anerkendte Piemonte-hus Coppo. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Italiensk mad. Okse.

Før 169,00

139,00kr./stk

Spar 26%

Proyecto Garnachas de España, Fosca del Priorat 2019

Spanien Catalonien Priorat

Velafbalanceret og kompleks vin, der kombinerer ungdom og modenhed med røde bær, sveskeblommer og pebernoter understøttet af mineralske anstrøg. Læs mere
Flaskehalsen:
95 Point
Flaskehalsen
95 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Grill og barbecue. Gris. Lam. Okse.

Før 189,00

139,00kr./stk

Spar 15%

Terroir al Limit, Terroir Sense Fronteres Negre, Montsant 2018

Spanien Montsant Montsant

Terroir Sense Fronteres skabte Tatjana og Dominik for at vise det køligere udtryk, man har i Montsant, der omkranser Priorat. Læs mere
Parkers Wine Advocate:
92 Point
Gastro:
92 Point
Parkers Wine Advocate
92 Point
Gastro
92 Point
Drue
75% Grenache og 25% Carignan
Smag
Frugtrig og fyldig

Før 199,00

169,00kr./stk

Spar 13%

Rivetto, Barbera d'Alba - Zio Nanado, Piemonte 2018

Italien Piemonte

Dette er ikke let og saftig Barbera d’Alba, men stor og seriøs vin. Læs mere
Drue
100% Barbera
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fransk landkøkken. Okse.

Før 229,00

199,00kr./stk

Spar 20%

Terroir al Limit, Terroir Històric Negre, Priorat 2018

Spanien Priorat Priorat

Terroir Historic-vinene blev skabt med 2015-årgangen og giver et billede af Priorat som helhed og en lidt billigere indgang til de fantastiske vine fra Terroir al Limit. Læs mere
James Suckling:
93 Point
Parkers Wine Advocate:
92+ Point
James Suckling
93 Point
Parkers Wine Advocate
92+ Point
Drue
75 % Grenache og 25 % Cariñena
Smag
Frugtrig og fyldig

Før 249,00

199,00kr./stk

Spar 10%

Riffel, Chardonnay Reserve, Trocken, Rheinhessen 2018

Tyskland Rheinhessen

Imponerende og kompleks vin med alle Chardonnay-druens dyder; smøragtig fedme, brioche-aromaer og afdæmpede tropiske frugter understøttet af en spændstig tannin. Læs mere
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Fransk landkøkken. Ost. Skaldyr.

Før 309,00

279,00kr./stk

Spar 14%

Black Stallion, Pinot Noir, Californien, Napa Valley 2019

USA Californien Napa Valley

Charmerende, elegant med komplekse aromaer af sorte kirsebær og mørke frugter og en fløjlsagtig og imødekommende smag, der afsluttes af bløde tanniner. Læs mere
Mundus Vini:
Guld
Mundus Vini
Guld
Drue
Pinor Noir 100 %
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Fed fisk. Kalv. Mørkt fjerkræ. Nordisk køkken. Ost.

Før 349,00

299,00kr./stk

Spar 11%

Résonance Vineyard, Resonance Willamette Pinot Noir, Oregon, Willamette Valley 2017

USA Oregon Willamette Valley

Dyb Pinot Noir, der i bouqeten byder på et væld af røde frugter, der afsluttes elegant med lidt krydrede noter. Læs mere
Wine Spectator:
93 Point
Oldenburgs Vinguide:
18,5 Point
Wine Spectator
93 Point
Oldenburgs Vinguide
18,5 Point
Smag
Frugtrig og fyldig
Oplagt til
Gris. Kalv. Lyst fjerkræ. Nordisk køkken. Tapas. Vildt.

Før 359,00

319,00kr./stk

Spar 9%

Henri Giraud, Esprit Nature, Champagne, Aÿ

Frankrig Champagne Aÿ

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Læs mere
Gastromand:
Wine Spectator:
92 Point
Gastromand
Wine Spectator
92 Point
Drue
80% Pinot Noir & 20% Chardonnay
Smag
Let og elegant
Oplagt til
Aperitif. Østers. Skaldyr. Mager fisk.

Før 439,00

399,00kr./stk

 


På trods af farven er rosévin ikke en blanding af rødvin og hvidvin– med et par enkelte undtagelser. For det meste rosévin skabes af blå druer, hvor skallen får lov at gære med. Dog oftest kun i ganske få timer til nogle dage, indtil vinen har fået den rigtige farve. Derefter fjernes skallerne og vinen får lov at færdiggære, indtil den er klar til at komme på flaske. Efter en kort lagring hvor vinen klares, sendes den friske rosévin på markedet.

Farve- og smagsmæssigt kan der være stor forskel på rosévine. Farven kan variere fra det sarte laksefarvede til næsten jordbærrød. Smagsmæssigt strækker rosévinene sig fra det tørre og til det helt søde. Forskellen i smag og farve skyldes naturligvis druevalget og produktionsprocessen, samt det klima druerne er dyrket i. Oftest stammer de tørre rosévine fra områder med et køligere klima, mens de mere sødmefulde rosévine for det meste kommer fra varmere himmelstrøg. Men som altid med vin er der undtagelser fra reglen.

Rosévin fra Frankrig

Franske rosévine er for det meste til den mere tørre side. De fleste kommer fra Provence og Languedoc-Roussillon, men også Loire- og Rhône-dalen byder på fantastiske rosévine – hvoraf vi er så heldige at have nogle af de allerbedste på hylderne hos Kjær & Sommerfeldt.

Roséer fra Loire

Loire byder således på nogle meget delikate rosévine. De produceres for det meste af et miks af Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec og Pineau d’Aunis druer og er kendt for et højt niveau af restsukker og forholdsvis lav alkoholprocent. De sælges bl.a. under navnet Rosé d’Anjou, men generelt er dette et kendetegn for alle rosévine fra Loire-dalen.

Blandt en af de bedre rosé-producenter fra Loire-dalen finder vi Henri Bourgeois, der stammer fra landsbyen Chavignol i Sancerre, der også er kendt for sin gedeost. De har dyrket vin i området – først nede i dalen og siden 1950’erne helt oppe på toppen – i 10 generationer og har en særlig forkærlighed for Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-druer.

Tavel rosé fra Rhône

I Rhône-dalen finder vi den kendte Tavel Rosé fra bl.a. vinhuset M. Chapoutier, som vi har et tæt samarbejde med her hos Kjær & Sommerfeldt.

Tavel stammer fra den lille landsby af samme navn og er nok en af Frankrigs mest berømte rosévine. Den kendes af alle som har holdt ferie i Frankrig og huskes især på sin flotte og klare pink farve. Smagen overrasker de fleste på grund af sin forholdsvise tørre og robuste, krydrede smag med tydelig smag af bær. Det gør Tavel særdeles velegnet som vin til de lokale franske retter, som oftest indeholder store mængder af hvidløg, olivenolie og friske, vilde krydderurter.

Bourgogne gemmer også på rosévine

Bourgogne er nok mest kendt for sine fantastiske rødvine. Men det vidtstrakte vindistrikt gemmer også på en række rosé perler. Her er det især Pinot Noir-druen, som anvendes til rosévine. Oftest lægges vinen på stålfade i et par måneder efter endt gæring. Det fremelsker en frisk, frugtig smag og giver en flot struktur, som kendetegner rosévine fra Bourgogne-området.

Rosévin fra Spanien

Tager vi længere mod syd til Spanien finder vi rosévine fra et mere varmt klima. Det giver nogle lidt mere sødmefulde rosévine, som oftest er skabt på et miks af Cabernet Sauvignon- og Merlot-druer.

Netop denne druekombination er anvendt i de flotte, næsten jordbærrøde rosévine fra vinhuset Raimat, som er kendt for deres bæredygtige produktion og deres meget udsøgte Cava-vine. Vi har et nært forhold til Raimat og er derfor blandt de første herhjemme til at få årets rosévine på hylderne.

Rosévin til maden

Rosévine har traditionelt været anvendt til forretter og velkomstdrink herhjemme – eller til en hyggestund på terrassen med gode venner.

Men faktisk egner denne flotte vin sig også til hovedretter. Specielt til lyst fjerkræ og let krydrede fiske- og kødretter, samt som modspil til mere krydrede retter, sådan som den anvendes i f.eks. Rhône-dalen.

Rosévin drikkes bedst af et rød- eller hvidvinsglas, der kan holde på vinens aroma. Det giver den største nydelse af vinen og de bedste muligheder for at betragte dens flotte farve.

Rosévin hos Kjær & Sommerfeldt

Med denne rundtur til de franske og spanske vindistrikter, som vi har rosévine fra hos Kjær & Sommerfeldt, er du nu klædt bedre på til at rulle op til toppe af siden og finde lige præcis den rosévin, der passer til dig.

Ønsker du at prøvesmage vores rosévine før du køber, er det en god ide at holde øje med vores smage-kalender. Her kan du se, hvornår der er en prøvesmagning af rosévin i en af vores butikker landet over eller på andre spændende lokationer i det danske land.