Indkøbskurv
Kurven er tom

Dal Forno Romano, Amarone della Valpolicella, Veneto 2011

Italien Veneto
Bibenda d'Italia
2010
5 Druer
Parkers Wine Advocate
2009
97 Point
Parkers Wine Advocate
2008
95 Point
Vis flere

Oplagt til:


Grill og barbecue


Italiensk mad


Lam


Ost


Vildt

1.995,00kr./stk

Lagerstatus: 1 flaske
Køb for 500 kr. og opnå fri fragt
DKK 1995.00

Oplagt til:


Grill og barbecue


Italiensk mad


Lam


Ost


Vildt

Info
Druer 60 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Croatina & 10 % Oseleta.
Vinifikation Gæringsprocessen foregår i temperaturstyrede ståltanke cirka 28 grader. Efterfølgende lagres vinen i ny barriques i 18 måneder, hvor en ny gæring proces begynder. Lagring i barriques er i 36 måneder.
Område Veneto
Land Italien
Type Rødvin
Størrelse 75 cl
Lukning Kork
Varenr. 1007229
Producent
Dal Forno
Dal Forno Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”.