Smagning Århus Det bedste fra Sydafrika

Skovvejen 2A, , 8000 Aarhus C

Fredag, 30. September 2022

Kl. 16:30 - 18:30

For blot få år siden var sydafrikanske vine nogle af de mest populære vine blandt danskerne. Desværre er de ellers så yndede og flotte vine fra Sydafrika i dag sværere at sælge, da efterspørgslen nu henvender sig mere mod vine fra andre lande.

Læs mere

For blot få år siden var sydafrikanske vine nogle af de mest populære vine blandt danskerne. Desværre er de ellers så yndede og flotte vine fra Sydafrika i dag sværere at sælge, da efterspørgslen nu henvender sig mere mod vine fra andre lande.

Læs mere
  Det bedste fra Sydafrika
  499
  kr.

  Beskrivelse

  Vi vil med denne uformelle smagning gerne give et par fantastiske bud på, hvorfor vinene fra Sydafrika ikke bare skal gå i glemmebogen. Mens vi hører nogle af de spændende historier bag vinhusene herunder, skal vi smage på noget af det bedste sydafrikanske vin.
   
  DE WETSHOF ESTATE - ROBERTSON
  Danie De Wet blev i 2016 hædret med den højeste udmærkelse i Sydafrika, nemlig 1659 Award, med ordene: ”En sand pioner, passioneret vinproducent, en som revolutionerede den sydafrikanske vinfremstilling med hensyn til plantemateriale og kvaliteten af de færdige vine”. Vinhuset er især kendt for deres Chardonnay-vine, hvilket til dels skyldes, at Danie de Wet startede sin karriere i Bourgogne hos Louis Latour. Han fik opbygget et indgående kendskab og viden om Chardonnay, og han var den første, der plantede Chardonnay i begyndelse af 1980’ernes Sydafrika. I dag er det hans to sønner, der driver vinhuset efter regler fra SWSA - Sustainable Wine South Africa - det vil sige, at der bl.a. tages hensyn til miljø og arbejdsforhold.
   
  BEYERSKLOOF - STELLENBOSCH
  ”The King of Pinotage”. Således kaldes Beyers Truter, den dygtige Winemaker og medejer af det sydafrikanske vinhus Beyerskloof, der er uddannet vinmager fra Stellenbosch i 1978. Hans passion for den særegne, sydafrikanske krydsning af Cinsault (kaldet Hermitage i Sydafrika) og den verdensberømte Pinot Noir, tilsammen PINOTAGE har betydet utallige lokale og internationale priser og præmier. Truter selv, som også er grundlægger af “The Pinotage Association”, fremfører dog selv stædigt, at al æren er “Guds Vilje”.
   
  MINIMALIST WINES
  Sam Lambson og hans Minimalist Wines-label er utvivlsomt Sydafrikas mest omtalte vinproducent det sidste års tid. Han gik fra ukendt til verdensstjerne fra den ene dag til den anden, da Neal Martin fra Vinous skrev følgende:
  ”This Syrah from South Africa’s Sam Lambson stand equal to many Bordeaux First Growths or Grand Cru Burgundy. It just blew me away.”
   
  Når ens første årgang får sådan en omtale fra måske verdens mest betydningsfulde vinanmelder, så vil alle have fat i ens vin. Her i blot anden årgang har han stadig blot lavet to forskellige vine, hvoraf Connect The Dots 2020 først frigives i 2022.
   
  CAPE WINEMAKERS GUILD
  De vine, som bliver solgt på Cape Winemakers Guild Auction, er unikke vine, som kun produceres i meget små mængder: 300-600 flasker. Indtægterne fra auktionen går til uddannelse af unge Winemakers.
   
  Helt ekstraordinært smager vi til denne aften 3 CWG vine:
  De Wetshof Lesca, Chardonnay, Robertson 2020
  Danie de Wet, Pinot Noir, Robertson 2019
  Minimalist Wines, Connect the Dots, Syrah, Western Cape 2020
  Minimalist Wines, Stars in the Dark, Syrah, Cape Agulhas 2020
  Beyerskloof, Pinotage - Reserve, Stellenbosch 2018
  Beyerskloof, Traildust - CWG Auction Pinotage, Stellenbosch 2012
  Beyerskloof, Traildust - CWG Auction Pinotage, Stellenbosch 2014
  Vriesenhof, Cabernet Sauvignon, CWG Auction, Stellenbosch, Magnum 2007
   
  Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.
   
  Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes, med mindre smagningen aflyses
  grundet for få tilmeldte.
   
  Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail. Smagningen vil foregå på dansk.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt