Smagning Århus Italiens Store Vine 10/2

Kjær & Sommerfeldt, Skovvejen 2A, 8000 Aarhus C

Fredag, 10. Februar 2023

Kl. 16:30 - 18:30

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Læs mere

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Læs mere
  Italiens Store Vine 10/2
  599
  kr.

  Beskrivelse

  Barolo er "vinens konge", og de piemontesiske vinbønder fortsætter med at fortrylle vinverdenen med deres nebbiolo-baseret vine, der både byder på det intense og kraftige, samt det mere subtile og slanke. Toscana er fortsat unægtelig sammenknyttet med Sangiovese-druen, hvor markerne omkring landsbyen Montalcino høstes for at producerer de mest fyldige og langt-levende vine.  Kvalitets-brunello forener de bedste egenskaber af sangiovese druen i et komplekst udtryk med bærpræg, et forfriskende urteindskud og med alder, noter af chokolade og tørret figner. Veneto er Italiens store vinmotor, og der produceres 5 gange så meget som i Piemonte!

  Dog er der fortsat en vin, som skiller sig ud fra mængden, og det er den sagnomspundne Amarone. Der findes ingen vin som Amarone. Denne blend-vin gennemgår både en langvarig tørringsprocess, og en længerevarende fadlagring. Vinene er både robuste og viskøse og de besidder en fantastisk evne til at udvikle sig. En særdeles unik powerhouse-vin med en forførende kompleksitet.  

  Vi kommer til at fordybe os i disse tre regioner ved at smage nogle enestående vine fra nogle af de mest anerkendte producenter. Vi kommer til at lægge vægt på de stilmæssige forskelle, deres anvendelighed i forhold til mad og selvfølgelig en gennemgang af de repræsenterede årgange i smagningen.

  Denne aften skal vi smage:

  • Marziano Abbona Barolo - La Pieve 2018
  • Brovia - Barolo - Rocche di Castiglione, Piemonte 2018
  • Verbena, Brunello di Montalcino, Toscana 2017
  • Casisano, Brunello di Montalcino Riserva, Colombaiolo, Toscana 2015
  • Tommasi Amarone della Valpolicella - Il Sestante 2017
  • Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto 2013

  Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

  NB: Smagningen vil foregå på dansk.

  Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. ​

  Billetten kan ikke refunderes/byttes.

  Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail. Smagningen vil foregå på dansk.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt