Smagning Århus Italiens Store Vine 24/11 2023

Kjær & Sommerfeldt, Skovvejen 2A, 8000 Aarhus C

Fredag, 24. November 2023

Kl. 16:30 - 18:30

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Læs mere

Med over 300 druesorter og meget varierende klima- og jordbund, er Italien en utrættelig kilde for vin i alle afskygninger. Trods for denne mangfoldighed, er det dog fortsat de klassiske regioner som Piemonte, Toscana og Veneto der, i folkemunde, omtales som vuggen for Italiens store vine.

Læs mere
  Italiens Store Vine 24/11 2023
  599
  kr.

  Beskrivelse

  Barolo er ”vinens konge”, og de piemontesiske vinbønder fortsætter med at fortrylle vinverdenen med deres nebbiolo-baseret vine, der både byder på det intense og kraftige, samt det mere subtile og slanke. Toscana er fortsat unægtelig sammenknyttet med Sangiovese-druen, hvor markerne omkring landsbyen Montalcino høstes for at producerer de mest fyldige og langt-levende vine.  Kvalitets-brunello forener de bedste egenskaber af sangiovese druen i et komplekst udtryk med bærpræg, et forfriskende urteindskud og med alder, noter af chokolade og tørret figner.

  Veneto er Italiens store vinmotor, og der produceres 5 gange så meget som i Piemonte! Dog er der fortsat en vin, som skiller sig ud fra mængden, og det er den sagnomspundne Amarone. Der findes ingen vin som Amarone. Denne blend-vin gennemgår både en langvarig tørringsprocess, og en længerevarende fadlagring. Vinene er både robuste og viskøse og de besidder en fantastisk evne til at udvikle sig. En særdeles unik powerhouse-vin med en forførende kompleksitet.  

  Vi kommer til at fordybe os i disse tre regioner ved at smage nogle enestående vine fra nogle af de mest anerkendte producenter. Vi kommer til at lægge vægt på de stilmæssige forskelle, deres anvendelighed i forhold til mad og selvfølgelig en gennemgang af de repræsenterede årgange i smagningen.

  Denne aften skal vi smage:

  • Marziano Abbona, Barolo - La Pieve, Piemonte 2019
  • Brovia - Barolo - Villero, Piemonte 2019
  • Verbena, Brunello di Montalcino, Toscana 2018
  • Casisano, Brunello di Montalcino Riserva, Colombaiolo, Toscana 2016
  • Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2018
  • Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico - Ca' Florian Riserva, Veneto 2013

  Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent.

  NB: Smagningen vil foregå på dansk.

  Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. ​

  Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

  Billetten kan ikke refunderes/byttes.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt