Indkøbskurv
Kurven er tom
 Barolo & Trøfler på MejeriGaarden

Barolo & Trøfler på MejeriGaarden


MejeriGaarden, Skelby, Gl. Landevej 87, 4874 Gedser
fredag, 28. september 2018
Kl. 17:30 - 22:30
1.395,-
Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger

En aften med smagen af de sydlige himmelstrøg hvor vi får besøg af Chira Abbona (datter af Marziano Abbona) fra vinhuset Abbona i Piemonte 

I samarbejde med Peter Boisen fra Kjær & Sommerfeldt føres vi igennem aftenen med vine fra Abbona og en lækker menu med et gennemgående trøffel tema fra MejeriGaarden. Chira er datter af Marziano Abbona som har sine kældre i Dogliani, der er en del af Langhe i den sydlige del af Piemonte.Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskelligeområder: Barolo, Barbaresco og Alba og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte.Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970.I begyndelsen fremstillede de udelukkende Dolcetto-vine. Abbona er en af de få producenter der virkelig forstår at få det optimaleud af Dolcetto-druen, der er en vanskelig drue at arbejde med.

Modernist

Marziano Abbonas filosofi er, at vinene skal være typiske Piemontevine ved at udtrykke området og druernes typiske egenskaber.Samtidig skal ny teknik tages i anvendelse. Marziano Abbona hører til ”modernisterne” i Piemonte. Han anvender små 225 liters Barriques i op til 12 måneder på sine vine inden de lægges på store 3000 liters fade. I det berømte Barolo-område ejer Abbona egne vinmarker ved byerne Novello og Monforte D’Alba. Begge steder fremragende marker med den rigtige hældning og gamle vinstokke med en alder på mellem 25 og 40 år.Et perfekt udgangspunkt til at fremstille perfekte Baroloer. I Barbaresco og Alba fremstiller Abbona andre klassiske vine fra Piemonte. Specielt hans Rinaldi Barbera D’Alba – en barriquelagret Barbera-vin, er klasser over hvad der normalt kommer fra dette område.

Køb din billet »

Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger
MejeriGaarden, Skelby, Gl. Landevej 87, 4874 Gedser
fredag, 28. september 2018
Kl. 17:30 - 22:30
1.395,-