Luk
Indkøbskurv
Kurven er tom
Syditaliens

Syditaliens "Barolo" vs Barolo


Kjær & Sommerfeldt, Skovvejen 2A, 8000 Aarhus C
fredag, 30. oktober 2020
Kl. 17:00 - 19:00
299,-
Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger

Når man taler om stor italiensk vin, handler det næsten altid om regionerne Piemonte og Toscana: De Nebbiolo-baserede vine, Barolo og Barbaresco, fra førstnævnte og Sangiovese-vinene Chianti, Brunello og Vino Nobile fra sidstnævnte. Men der er faktisk folk, som mener, at en tredje drue skal føjes til førerfeltet. Nemlig Aglianico, som har hjemme i Campania og naboregionen Basilicata – under alle omstændigheder frembringer druen nogle af sydens absolut bedste vine.

Det var derfor ikke overraskende, da druen officielt skrev sig ind i mesterrækken af italienske vine som Aglianico del Vulture. Den lille Vulture-zone (375 hektar) i Basilicata-regionen, hvor Aglianico historisk set opnår sit fineste udtryk, fik i 1971 DOC-status (Denominazione di Origine Controllata) og kunne i 2011 tilføje det lille, men betydningsfulde G for Garantita på sin titel – det officielle bevis for, at vinen befinder sig i den italienske superliga.

Aglianico, ikke mindst den fra Vulture, er ofte blevet kaldt 'Sydens Barolo', fordi druen på flere punkter ligner Nebbiolo, som står bag Barolo. Aglianico skal helst dyrkes på højtliggende marker, hvor der er stor temperaturforskel på nat og dag. På trods af placeringen langt sydpå bliver vinene således sjældent kogte, og kan derfor høstes meget sent, til tider først i november. Indholdet af både syre og garvesyre er, som i Nebbiolo, meget højt, så det er ikke nogen nem vin at drikke, og da slet ikke som ung. Aglianico lagrer og udvikler sig dog fantastisk.

De komplekse aromaer har Aglianico-vinene også et langt stykke hen ad vejen til fælles med Nebbiolo. Der er flere lag af eksotisk træ (ceder/kamfer), ditto blade (te/tobak), lakrids, tjære, nærmest tørret frugt og en vis floralitet. 

Denne aften skal vi smage 6 vine på hhv. Aglianico- og Nebbiolo-druer. Vi udfordrer tre vine fra Barolo i Piemonte til en dyst med tre vine lavet på druesorten Aglianico – Syditaliens "Barolo" fra Vulture-zonen i Basilicata-regionen. 

Vinene bliver smagt blindt to og to og vil ligge i samme prisleje. 

Smagningen foregår i vores smukke lokaler på Skovvejen og afholdes af vores dygtige vinkonsulent. Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand.

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetter kan ikke refunderes/byttes. Billetten er ordrebekræftelsen, som vil blive tilsendt via mail.

 Smagningen vil foregå på dansk. 

Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger
Kjær & Sommerfeldt, Skovvejen 2A, 8000 Aarhus C
fredag, 30. oktober 2020
Kl. 17:00 - 19:00
299,-