Indkøbskurv
Kurven er tom
Beaujolais-smagning med Cyril Chirouze fra Château des Jacques

Beaujolais-smagning med Cyril Chirouze fra Château des Jacques


Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, 1117 København K
mandag, 6. maj 2019
Kl. 17:00 - 19:00
299,-
Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger

Denne unikke aften får vi besøg af Cyril Chirouze, som er teknisk direktør hos Château des Jacques. Cyril har forud for denne aften været dybt nede i vinkælderen, hvilket har resulteret i denne meget spændende smagning, hvor der for alvor vil blive fortalt om terroir i Beaujolais og smagt en perlerække af top Beaujolais med alder. Netop lagringspotentialet i disse vine vil overraske langt de fleste positivt.  

Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent-appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais. Château des Jacques blev købt af Maison Louis Jadot i 1996, og de blev siden det første Bourgogne-hus, der ejede to ejendomme i Beaujolais, idet de i 2001 købte en velbeliggende ejendom i Morgon. I 2008 blev ejendommene ført sammen under Château des Jacques-navnet.

Under kyndig rådgivning fra Jacques Lardière har Château des Jacques' tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hæve kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine. Således praktiserer man ikke længere maceration carbonique, der giver Gamay-druen en lys og frugtdreven stil. I stedet har man forlænget macerationsperioden med hjælp fra vildgær helt op til en måned i modsætning til normen i Beaujolais, der foreskriver 10-12 dage, for dermed at trække mere farve, tannin og aroma ud af druerne. Efterfølgende lagrer den færdiggærede vin i omkring ti måneder i egefade, hvilket bestemt også afviger fra normen i Beaujolais. Tag med denne aften og se Beaujolais i et helt nyt lys.

Vi smager følgende denne aften følgende vinene:

  • Château des Jacques, Beaujolais Blanc, Clos de Loyse 2017
  • Château des Jacques, Bourgogne Blanc, Clos de Loyse 2016
  • Château des Jacques, Morgon, Beaujolais Rouge 2015
  • Château des Jacques, Morgon, Beaujolais Rouge 2003
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Clos de Rochegrès, Beaujolais Rouge 2004
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Clos des Thorins, Beaujolais Rouge 2004
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Roche Noire, Beaujolais Rouge 2006
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, La Roche, Beaujolais Rouge 2003
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, La Roche, Beaujolais Rouge 2010
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Grand Carquelin, Beaujolais Rouge 2013

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts historiske vinforretning på Gl. Mønt. Smagningen afholdes på engelsk af Cyril Chirouze.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes. 

Arrangementet er afholdt
Se kommende smagninger
Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, 1117 København K
mandag, 6. maj 2019
Kl. 17:00 - 19:00
299,-