Indkøbskurv
Kurven er tom
Beaujolais-smagning med Cyril Chirouze fra Château des Jacques

Beaujolais-smagning med Cyril Chirouze fra Château des Jacques


Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, 1117 København K
mandag, 6. maj 2019
Kl. 17:00 - 19:00
299,-

Denne unikke aften får vi besøg af Cyril Chirouze, som er teknisk direktør hos Château des Jacques. Cyril har forud for denne aften været dybt nede i vinkælderen, hvilket har resulteret i denne meget spændende smagning, hvor der for alvor vil blive fortalt om terroir i Beaujolais og smagt en perlerække af top Beaujolais med alder. Netop lagringspotentialet i disse vine vil overraske langt de fleste positivt.  

Det historiske Château des Jacques ligger i landsbyen Romanèche-Thorins i Moulin-à-Vent-appellationen, og betragtes i almindelighed som den mest prestigiøse ejendom i Beaujolais. Château des Jacques blev købt af Maison Louis Jadot i 1996, og de blev siden det første Bourgogne-hus, der ejede to ejendomme i Beaujolais, idet de i 2001 købte en velbeliggende ejendom i Morgon. I 2008 blev ejendommene ført sammen under Château des Jacques-navnet.

Under kyndig rådgivning fra Jacques Lardière har Château des Jacques' tidligere direktør, Guillaume de Castelnau, formået at revolutionere vinfremstillingen i Beaujolais efter burgundiske traditioner og metoder og dermed hæve kvalitetsniveauet betragteligt for regionens vine. Således praktiserer man ikke længere maceration carbonique, der giver Gamay-druen en lys og frugtdreven stil. I stedet har man forlænget macerationsperioden med hjælp fra vildgær helt op til en måned i modsætning til normen i Beaujolais, der foreskriver 10-12 dage, for dermed at trække mere farve, tannin og aroma ud af druerne. Efterfølgende lagrer den færdiggærede vin i omkring ti måneder i egefade, hvilket bestemt også afviger fra normen i Beaujolais. Tag med denne aften og se Beaujolais i et helt nyt lys.

Vi smager følgende denne aften følgende vinene:

  • Château des Jacques, Beaujolais Blanc, Clos de Loyse 2017
  • Château des Jacques, Bourgogne Blanc, Clos de Loyse 2016
  • Château des Jacques, Morgon, Beaujolais Rouge 2015
  • Château des Jacques, Morgon, Beaujolais Rouge 2003
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Clos de Rochegrès, Beaujolais Rouge 2004
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Clos des Thorins, Beaujolais Rouge 2004
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Roche Noire, Beaujolais Rouge 2006
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, La Roche, Beaujolais Rouge 2003
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, La Roche, Beaujolais Rouge 2010
  • Château des Jacques, Moulin-à-Vent, Grand Carquelin, Beaujolais Rouge 2013

Smagningen foregår i vores smukke lokaler i Kjær & Sommerfeldts historiske vinforretning på Gl. Mønt. Smagningen afholdes på engelsk af Cyril Chirouze.

Til smagningen serveres der naturligvis friskbagt brød og koldt vand. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes. 

Kjær & Sommerfeldt, Gl. Mønt 4, 1117 København K
mandag, 6. maj 2019
Kl. 17:00 - 19:00
299,-