Anselmi I Capitelli - ½ flaske 2015
Italien
Veneto
Dejlig dessertvin med fin bouquet af fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet understøttet af en fin frugtsyre.
Læs mereDejlig dessertvin med fin bouquet af fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet understøttet af en fin frugtsyre.
Læs mereSpar 70%

Før 265 kr.
79
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Chokolade
Dessert
Foie Gras
Ost
Smagsnoter

Fersken

Honning

Mandarin

Merian

Havsalt
Druer
Garganega
Beskrivelse
I Capiteli består udelukkende af Garganega-druer fra Zoppa-og Foscarino-bakkerne i Monteforte. Jordbunden består her af kalk og vulkansk aske. Til Capitelli foretager Anselmi ”grøn høst” i juni måned så hver vinstok kun har to til tre 3 drueklaser. Høsten foregår normalt i begyndelsen af oktober, hvorefter druerne bringes til et ”tørrehus”, som kendes fra Amarone-fremstilling. Druerne tørrer frem til december måned, hvor druerne har udviklet botrytis. Herfra presses de blidt ved hjælp af pneumatic-metoden. Den meget søde most gærer i små franske egetræsfade og efter endt gæring lagrer den yderligere 8 måneder på franske barriques fra Troncaos-skoven. Inden I Capitelli sendes på markedet lagrer den 1 år på flaske. Farven dyb gul – ja næste orange. Bouqueten har fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet med fersken, abrikos, æble og pære og samtidig en fin frugtsyre. I Capitelli er et helt måltid sig selv, en rigtig meditationsvin men også Foie Gras’ gode ledsager eller til fuldfede aromatiske oste eller til dessert med chokolade.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Anselmi
Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.