Anselmi I Capitelli - ½ flaske 2015

Italien
Italien
Veneto

Dejlig dessertvin med fin bouquet af fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet understøttet af en fin frugtsyre.

Læs mere

Dejlig dessertvin med fin bouquet af fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet understøttet af en fin frugtsyre.

Læs mere
  Spar 70%
  I Capitelli - ½ flaske 2015

  Før 265 kr.

  79
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Foie Gras
  Ost
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Mandarin

  Mandarin

  Merian

  Merian

  Havsalt

  Havsalt

  Druer
  Garganega

  Beskrivelse

  I Capiteli består udelukkende af Garganega-druer fra Zoppa-og Foscarino-bakkerne i Monteforte. Jordbunden består her af kalk og vulkansk aske. Til Capitelli foretager Anselmi ”grøn høst” i juni måned så hver vinstok kun har to til tre 3 drueklaser. Høsten foregår normalt i begyndelsen af oktober, hvorefter druerne bringes til et ”tørrehus”, som kendes fra Amarone-fremstilling. Druerne tørrer frem til december måned, hvor druerne har udviklet botrytis. Herfra presses de blidt ved hjælp af pneumatic-metoden. Den meget søde most gærer i små franske egetræsfade og efter endt gæring lagrer den yderligere 8 måneder på franske barriques fra Troncaos-skoven. Inden I Capitelli sendes på markedet lagrer den 1 år på flaske. Farven dyb gul – ja næste orange. Bouqueten har fersken, pærer og friske æbler og en snert af abrikos. Smagen er fed og cremet med fersken, abrikos, æble og pære og samtidig en fin frugtsyre. I Capitelli er et helt måltid sig selv, en rigtig meditationsvin men også Foie Gras’ gode ledsager eller til fuldfede aromatiske oste eller til dessert med chokolade.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Anselmi - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Anselmi
  Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt