Château De Fesles Bonnezeaux - 50 cl. 2013

Frankrig
Frankrig
Loire
  • Gastromand
    2013
    2013
  • Gastromand
    2013
    2013
    Bedst i test

Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.

Læs mere
  • Gastromand
    2013
    2013
  • Gastromand
    2013
    2013
    Bedst i test

Vanedannende vin, med et nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. En sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.

Læs mere
    Bonnezeaux - 50 cl. 2013
    379
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Foie Gras
    Ost
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Pære

    Pære

    Honning

    Honning

    Kamille

    Kamille

    Kvæde

    Kvæde

    Druer
    Chenin Blanc

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Bonnezeaux er kronen på værket og husets ubestridte ikon-vin. Robert Parkers analogi, der drager paralleller med verdens vel nok mest berømte ædelsøde vin, Château d’Yquem, er bestemt ikke grebet ud af luften. Umiddelbart er der blot berømmelsen til forskel – og prisen, ved nærmere eftertanke. Det er en fristende forenkling og sige, at Bonnezeaux er ”mere af det hele”, sammenholdt med Coteaux du Layon. Men det vil bestemt ikke være forkert. Høsten sker selvsagt ved håndkraft i minimum tre ombæringer, for at sikre perfekt modheden og botrytis-inficering af druerne. Efter en traditionel vinifikation og et cirka 18 måneder langt ophold på 400 liter ege- og akacietræsfade, flaskes vinen med udsigt til et alenlangt liv. 30 år i gemmerne burde ikke volde problemer. Selve vinen er en tyktflydende, guddommelig nektar, som enhver vinelsker bør unde sig selv at smage mindst en gang. Men pas på. Den er stærkt vanedannende, med sit nærmest eksplosive eksotiske udtryk og mange, lange komplekse lag. Château de Fesles Bonnezeaux er en sand meditationsvin, men den favner naturligvis også salte, søde og fede madmæssige modspil.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Château de Fesles
    Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt