Fumey-Chatelain Vin de Paille 2015

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Sublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.

Læs mere

Sublim, sjælden vintype fra Jura med intens viskositet og lang, kompleks eftersmag med noter af abrikos, appelsinskal, akaciehonning og trøffel.

Læs mere
    Vin de Paille 2015
    509
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Dessert
    Foie Gras
    Ost
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Hasselnød

    Hasselnød

    Valnød

    Valnød

    Citronskal

    Citronskal

    Hvid peber

    Hvid peber

    Druer
    Chardonnay
    Savagnin

    Beskrivelse

    Vin de Paille er den mest sjældne vintype fra Jura, som – hvis man er så heldig at blive tilbudt at smage den – man bestemt aldrig bør sig nej til. Fumey-Chatelain laver kun vinen i de absolut bedste årgange, hvor druerne får den perfekte syre til at matche sødmen i vinen. Vinen er skabt på et blend af Chardonnay og Savagnin fra forskellige gamle parceller omkring Arbois. Efter høst lægges de hele drueklaser på stråmåtter og tørrer tre til fem måneder alt efter årgangen. Herefter presses de tørrede druer (rosiner) langsomt og vinen gærer på den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen 55 måneder i gamle små franske egetræsfade. Der er ingen klaring eller filtrering ved aftapning. Utrolig kompleks og intens aroma pakket med nuancer af abrikos, appelsinskal, akaciehonning, hasselnød, trøffel og røg. På tungen har vinen en intens viskositet og en utrolig lang og kompleks eftersmag. Den fyldige vin holdes frisk af især Savagnin-druens fantastiske syre. Sublim vin til mange forskellige oste, intense retter fra det asiatiske køkken og desserter med æble som bærende element. En vin med et nærmest evigt liv foran sig i flasken. Vinen kan uden problemer gemmes op til 25-30 år fra høståret.
    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt