Henri Giraud Ratafia Solera 1990-2013 50 cl. MV

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ

Noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler, Maraschino likør, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. En flot kompleks og Fyldig hedvin, med en næsten cremet tekstur.

Læs mere

Noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler, Maraschino likør, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. En flot kompleks og Fyldig hedvin, med en næsten cremet tekstur.

Læs mere
  • Sustainable
Ratafia Solera 1990-2013 50 cl. MV
439
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Chokolade
Dessert
Foie Gras
Ost
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Druer
Chardonnay
Pinot Noir

Beskrivelse

Ratafia er den ugærede saft af tørrede druer tilsat vinsprit. En delikat form for alkymi der opstod i det 13. århundrede, som har til formål at præservere frugtsaft og holde den frisk. Ordets oprindelse er formentlig det mellemøstlige ord Arak, hvorfra destillationskunsten også menes at have sit ophav. Ratafia de Champagne er på mange måder i familie med f.eks. Pineau de Charentes, og fremstilles hos Henri Giraud af juicen af anden presningen fra deres Chardonnay og Pinot Noir Aÿ Grand Cru-druer. Juicen nedkøles øjeblikkeligt, tilsættes vinsprit, og hældes i små egefade. Lagringen foregår efter solera-princippet, og giver smuk, ravgylden hedvin. I duften er hedvinen umiddelbart ganske kraftfuld, med noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler og Maraschino likør. Efterfølgende udbygges kompleksiteten, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. I munden er den overvældende med en næsten cremet tekstur. Delikate indtryk af kirsebær, tørrede abrikoser og kakao ledsages elegant af en afstivende tannin, der sikrer god længe til alle indtrykkene. Foruden traditionelle, søde desserter, kunne oplagte ledsagere være den politisk ukorrekte foie gras, eller kraftige oste som Epoisses og Munster.
Læs hele beskrivelsen
H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
Produceret af Henri Giraud Champagne
Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra champagne området i Frankrig
Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt