Henri Giraud Ratafia Solera 1990-2013 50 cl. MV

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ

Noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler, Maraschino likør, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. En flot kompleks og Fyldig hedvin, med en næsten cremet tekstur.

Læs mere

Noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler, Maraschino likør, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. En flot kompleks og Fyldig hedvin, med en næsten cremet tekstur.

Læs mere
  Ratafia Solera 1990-2013 50 cl. MV
  455
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Foie Gras
  Ost
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Druer
  Chardonnay
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Ratafia er den ugærede saft af tørrede druer tilsat vinsprit. En delikat form for alkymi der opstod i det 13. århundrede, som har til formål at præservere frugtsaft og holde den frisk. Ordets oprindelse er formentlig det mellemøstlige ord Arak, hvorfra destillationskunsten også menes at have sit ophav. Ratafia de Champagne er på mange måder i familie med f.eks. Pineau de Charentes, og fremstilles hos Henri Giraud af juicen af anden presningen fra deres Chardonnay og Pinot Noir Aÿ Grand Cru-druer. Juicen nedkøles øjeblikkeligt, tilsættes vinsprit, og hældes i små egefade. Lagringen foregår efter solera-princippet, og giver smuk, ravgylden hedvin. I duften er hedvinen umiddelbart ganske kraftfuld, med noter af kirsebær, ristede krydderier, mandler og Maraschino likør. Efterfølgende udbygges kompleksiteten, chokolade, appelsinskal, abrikoser, kanel og rancio-påmindelser. I munden er den overvældende med en næsten cremet tekstur. Delikate indtryk af kirsebær, tørrede abrikoser og kakao ledsages elegant af en afstivende tannin, der sikrer god længe til alle indtrykkene. Foruden traditionelle, søde desserter, kunne oplagte ledsagere være den politisk ukorrekte foie gras, eller kraftige oste som Epoisses og Munster.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Henri Giraud Champagne
  Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt