M. Chapoutier Banyuls - 50 cl 2021

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
  • Lorang & Co.
    2017
    2017
  • Gastromand
    2015
    2015
  • Parkers Wine Advocate
    2012
    2012
    92 Point

Kraftfuld dessert/apéritifvin med en sødmefuld, "fed" og frisk smag.

Læs mere
  • Lorang & Co.
    2017
    2017
  • Gastromand
    2015
    2015
  • Parkers Wine Advocate
    2012
    2012
    92 Point

Kraftfuld dessert/apéritifvin med en sødmefuld, "fed" og frisk smag.

Læs mere
    Banyuls - 50 cl 2021
    175
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Ost
    Smagsnoter
    Læder

    Læder

    Hindbær

    Hindbær

    Blomme

    Blomme

    Jordbær

    Jordbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Druer
    Grenache

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Banyuls er en kraftfuld rød dessert/apéritifvin og er fremstillet næsten udelukkende på Grenache Noir-druer og efter Vin Doux Naturel-metoden. Herefter har den færdige vin lagret på fade i minimum 18 måneder. Resultatet er, som i denne Banyuls, en rødbrun farve med et let orange skær og en overvældende hedvinsagtig bouquet - nærmest som et mix mellem portvin og madeira. Den har en sødmefyldt, "fed" og frisk smag, som rummer et utal af nuancer, der fremkalder minder om både ruby portvin, krydderier og nødder. En flot apéritifvin, men den er samtidig også utrolig velegnet, serveret afkølet, til blåskimmeloste eller til de mere bastante chokoladedesserter.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
    Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Roussillon ligger i det sydvestligste Frankrig, der hvor Frankrig møder Spanien, og man hverken er fransk eller spansk, men catalansk. Geografisk er området åbent mod Middelhavet og omkranset af bjergkæder: Corbières mod nord, Pyrenæerne mod vest og Albères mod syd. Klimaet er varmt og tørt men præget af de kraftige sydfranske vinde, Mistralen f.eks., som fungerer effektivt som en slags støvsuger i vinmarkerne og holder druerne insektfri og tørre og dermed sunde og sygdomsfri. Roussillon er traditionelt kendt for de røde vine på især Grenache, Carignan, Syrah, Cinsault og Mourvedre. De er kraftige i stil og smag, varme i frugten og har ofte relativt høj alkoholprocent. De hvide er i mindretal, men bestemt værd at prøve – kraftige, lækre vine på Marsanne og Roussanne-druerne. Der findes et overflødighedshorn af lækre, umiddelbare kvalitetsvine fra Roussillon, og er man glad for f.eks. Rhône-vine, bør man ikke snyde sig selv en god Côtes du Roussillon eller Côtes du Roussillon Villages.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt