Nik Weis Riesling - Goldtröpfchen - Black Label - Auslese 2020

Tyskland
Tyskland
Mosel
  • Stuart Pigott
    2021
    2021
    97 Point
  • Vinous
    2021
    2021
    94 Point

Koncentreret med påmindelser om rosiner og tørrede abrikoser, holdt på den forfriskende side af smagsspektret grundet Riesling-druens retningsgivende og afbalancerende syre.

Læs mere
  • Stuart Pigott
    2021
    2021
    97 Point
  • Vinous
    2021
    2021
    94 Point

Koncentreret med påmindelser om rosiner og tørrede abrikoser, holdt på den forfriskende side af smagsspektret grundet Riesling-druens retningsgivende og afbalancerende syre.

Læs mere
  • Sustainable
Riesling - Goldtröpfchen - Black Label - Auslese 2020
429
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Chokolade
Dessert
Ost
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Den stejle hesteskoformede Goldtröpfchen-mark ved landsbyen Piesport har været respekteret siden de ekspansionslystne romere plantede de første vinstokke her i det 3. århundrede. Med et eksponeringsmæssigt spænd fra sydvest til sydøst og en jordbund, der er dækket af blå skiffer, er denne mark formentlig en af de smukkest beliggende i verden. De, der har stået på toppen af marken og skuet ud over den glinsende Mosel-flod vil givetvis nikke anerkendende til påstanden. Nik Weis besidder to smalle striber på den oprindelige del af Goldtröpfchen-marken. Vinstokkene på enkelte af disse plots er i dag op imod 135 år gamle. Størrelserne på de høstede druer er derfor ikke prangende, men hvad de mangler i størrelse, henter de til gengæld hjem i form af høj koncentration og aromatisk kompleksitet – dette hvad enten de er til brug i hans tørre GG-vine eller i de sødere stile som f.eks. Kabinett, Spätlese eller Auslese. Nik Weis’ Goldtröpfchen Auslese – Black Label demonstrerer mesterligt hvorfor Riesling, produceret i klimatiske yderzoner, er en sjælden indsmigrende nydelse. Her smelter sødme og syre sammen til en perfekt helhed. Kølige nætter og varme dage, godt hjulpet på vej af Mosels botrytis-fremmende luftfugtighed, resulterer i druemateriale, der i den grad lever op til markens navn ”Goldtröpfchen” eller på dansk ”gyldne dråber”. Vinen er ganske koncentreret med påmindelser om rosiner og tørrede abrikoser, og dog er den holdt på den forfriskende side af smagsspektret pga. Riesling-druens retningsgivende og afbalancerende syre. Det hele kunne sagtens være endt med en gumpetung vin, men det er på ingen måde tilfældet her, hvor diskrete noter af botrytis, også kaldet ædel råddenskab, røget mineralitet er struktur- og kompleksitetsgivende ingredienser. Her kan intet skæres bort eller undværes. Helheden er perfekt. Goldtröpfchen Auslese - Black Label er en nydelse her og nu, men vil kunne lagre i årevis uden at miste sin forfinede struktur eller raffinerede karakter.

Læs hele beskrivelsen
H - Nik Weis - wide - 8_Edit.jpg
Produceret af Weingut Nik Weis
Allerede fra en tidlig alder lå det i kortene, at Nik Weis skulle følge i forfædrenes fodspor som vinbonde. Weis-familien har dyrket vin i Mosel i mere end 200 år, men vingården St. Urbans-Hof blev først etableret i 1947. Det er herfra Nik Weis og hans dedikerede medarbejdere udøver deres magi og fremstiller vine på allerhøjeste niveau. Nik Weis har været involveret i alle aspekter af vinproduktion fra barnsben og studerede siden hen vinavl og ønologi på det verdensberømte universitet Geisenheim. Hjemvendt fik han mulighed for at implementere sine egne produktionsfilosofier, inden han overtog vingården i 2003. Siden er det gået stærkt. Både hvad angår udvidelse af markarealerne og hans internationale anerkendelse. Nik Weis arbejder stort set kun med Riesling-druen og har tilsluttet sig det credo, der synes at gælde blandt de fleste top-producenter i Europa: terroir-tænkning og minimal menneskelig intervention.
Fra <a href="/sog/?q=Mosel">mosel</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra mosel området i Tyskland
Moselfloden udspringer i Frankrig og løber på sin vej igennem Luxemburg, inden den kommer til Tyskland. Ved den gamle romerby Trier løber de to bifloder Saar og Ruwer sammen med Mosel. Den skiferholdige jord giver lette og lyse vine med karakter af flint.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt