Peter Lehmann Botrytis Semillon - Masters - Havlflaske 2021

Australien
Australien
South Australia
Barossa Valley

Flot dessertvin på sent høstede druer med fin bouquet af tropiske frugter, honning og en anelse citrus. Harmonisk og elegant sødmefuld smag med en frisk frugtagtig syre.

Læs mere

Flot dessertvin på sent høstede druer med fin bouquet af tropiske frugter, honning og en anelse citrus. Harmonisk og elegant sødmefuld smag med en frisk frugtagtig syre.

Læs mere
  Botrytis Semillon - Masters - Havlflaske 2021
  205
  kr. /stk
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Dessert
  Ost
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Bivoks

  Bivoks

  Fersken

  Fersken

  Kamille

  Kamille

  Saltvand

  Saltvand

  Kirsebær

  Kirsebær

  Svampe

  Svampe

  Druer
  Semillon

  Beskrivelse

  Barossa Valley er ideel til "sent høstede druer" - som på fransk er et fast udtryk; "Vendage Tardive" og på engelsk "Late Harvest"og her i Barossa er det Semillon-druen, der gør sig godt til den sene høst af søde, koncentrerede druer. Det skyldes varmen, der fortsætter til sent hen på høståret. I 1982 var Peter Lehmanns Chief Winemaker Andrew Wigan så heldig at vinde en rejse til Frankrig. Han ankom lige midt i høsttiden, hvor han bl.a. besøgte Chateau d’Yquem i Sauternes. Da han gik gennem vinmarkerne bemærkede han, at druerne havde en tilstand af overmodenhed, nøjagtig som han kunne se hjemme i Australien, hvor man kasserede Semillon-druerne, når de blev overmodne. Her kaldte man det ”Den Ædle Råddenskab” eller Botrytis Cinera, og man frembragte verdens bedste søde dessertvin. Ved sin hjemkomst til Barossa var han fast besluttet på, at han ville lære at styre denne specielle modningsproces og skabe en Peter Lehmann-vin med Botrytis på sine Semillon-druer. Det er nu en af specialiteterne i Barossa Valley, hvor vinmarken, ligger ved floden River Para i Tanunda. Efter gæringen har vinen ligget henholdsvis på franske egetræsfade og på ståltanke i seks måneder inden aftapningen. Smuk gylden farve, der bliver mørkere med alderen. Bouquet af tropiske frugter, honning og en anelse citrus. Harmonisk og elegant sødmefuld smag med en frisk frugtagtig syre.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Peter Lehmann-wide_Edit.jpg
  Produceret af Peter Lehmann
  Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år og især kendt som en legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han i 1980’erne de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma. I 1979 skabte han et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producere vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.
  Fra <a href="/sog/?q=South Australia">south australia</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Barossa i South Australia er Australiens mest markante, historiske og nogen vil mene vigtigste vindistrikt. De første vinstokke blev plantet i slutningen af 1840'erne. I dag er markerne beplantet med franske vinstokke. Barossa er mest berømt for sine karakteristiske Shiraz-rødvine (Syrah på fransk), men Chardonnay, Riesling og Semillon trives også fantastisk og giver seriøse, velsmagende hvid- og dessertvine .

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt