Produceret af Hetszolo Tokaji
Da jerntæppet i 1989 faldt og atter forenede Europa, var velbeslåede, vesteuropæiske vinproducenter ikke sene til at tage til Ungarn – nærmere bestemt Tokaj-regionen i landets nordøstlige hjørne, for at sikre sig en bid af den eftertragtede kage. Ungarn havde op igennem 1700-tallet været leverandør af nogle af verdens mest eksklusive vine. De sødmefulde vine var i høj kurs og Tokaji Aszú var den mest eftertragtede dessertvin på verdensplan – selv i Frankrig nød den ungarske nektar større anerkendelse end deres egen Sauterne. Men hvad der igennem århundreder havde været en af foretrukne vine blandt de kongelige, tsarer og filosoffer i Europa, var under det kommunistiske styre blevet en sørgelig affære. Den historiske Hétszőlő-ejendom, der igennem århundreder havde været i hænderne på nogle af områdets mest indflydelsesrige, adelige familier var således også i ringe forfatning, da det franske firma Grands Millésimes de France opstøvede den glemte perle i 1991.