Tommasi Recioto della Valpolicella - Fiorato - Halvflaske 2018

Italien
Italien
Veneto

Smuk dybrød vin med aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.

Læs mere

Smuk dybrød vin med aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.

Læs mere
    Recioto della Valpolicella - Fiorato - Halvflaske 2018
    219
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Kanel

    Kanel

    Chokolade

    Chokolade

    Mandel

    Mandel

    Blåbær

    Blåbær

    Tørrede urter

    Tørrede urter

    Tranebær

    Tranebær

    Skovbær

    Skovbær

    Brombær

    Brombær

    Figen

    Figen

    Sort peber

    Sort peber

    Druer
    Corvina
    Molinara
    Rondinella

    Beskrivelse

    Recioto della Valpolicella Classico, som er den søde vin fra Valpolicella-området, har været kendt siden antikken, og man mener at kunne spore den tilbage til år 500. Druerne til Fiorato kommer fra en vinmark af samme navn, der ligger i Valpolicella Classico-området. Efter høsten lægges druerne til tørre på måtter i 5 måneder, og hver dag efterses druerne for at fjerne rådne druer. Efter jul foretages presningen og gæringen af vinen. Når gæringen er afsluttet, hældes vinen først 6 måneder på slavonske træfade for endelig at komme 6 måneder på 225 liter barriques. Resultatet er en dybrød vin, en aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
    Produceret af Tommasi
    Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
    Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra veneto området i Italien
    Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt