Weingut Riffel Riesling - Scharlachberg - Auslese - Halvflaske 2019

Tyskland
Tyskland
Rheinhessen
 • James Suckling
  2018
  2018
  95 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  Blandt Tysklands 100 bedste vine
 • James Suckling
  2016
  2016
  92 Point

Kompleks, elegant og forfriskende. En sødmefuld vin fyldt til bristepunktet med indsmigrende duft- og smagsnuancer.

Læs mere
 • James Suckling
  2018
  2018
  95 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  Blandt Tysklands 100 bedste vine
 • James Suckling
  2016
  2016
  92 Point

Kompleks, elegant og forfriskende. En sødmefuld vin fyldt til bristepunktet med indsmigrende duft- og smagsnuancer.

Læs mere
 • Ecological
 • EcologicalNaturewine
Riesling - Scharlachberg - Auslese - Halvflaske 2019
199
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Foie Gras
Ost
Stærk krydret mad
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

De stejle, sydvendte skråninger på Scharlachsberg leverer druerne til denne imponerende top-vin. Scharlachsberg er Carolin og Erik fornemste vinmark og dækker i alt 5,5 ha. Marken er da også klassificeret som Grosse Lage, hvilket i en Bourgogneanalogi svarer til Grand Cru. Scharlachsberg er et af regionens ældste og stejleste dyrkningsområder, og kvaliteterne herfra har været beskrevet i positive vendinger så tidligt som i år 1248. Jordbunden består hovedsageligt af jernoxidaflejringer og kvartsit, og det er netop jordens skarlagenrøde farve, der har givet navn til bjerget. De fuldmodne druer håndhøstes i midten af oktober. Herefter macererer de i tolv timer for at maksimere frugtkoncentration og balance. Siden gærer de med hjælp fra druernes naturlige gærceller i temperaturregulerede ståltanke, indtil den ønskede sødmegrad er nået. Herefter nedkøles mosten, og gæringen stopper. Vinen lagrer efterfølgende med sit bundfald og aftappes typisk i april det følgende år. Modne abrikoser og ferskner præger duft og smag i denne lille sødmefulde perle, men vinen er kompleks og fyldt til bristepunktet med indsmigrende duft- og smagsnuancer. Restsukker indholdet ligger typisk under 100 g/l, men med et syreindhold omkring 8 g/l holder vinen sig altid på den forfriskende og elegante side af smagsspektret. Galileo Galilei citat om at vin er solstråler holdt sammen af vand, synes at passe glimrende på Riffels Scharlachberg Auslese.
Læs hele beskrivelsen
H - Riffel - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Weingut Riffel
Weingut Riffel ligger i det nordvestlige hjørne af Rheinhessen, nær landsbyen Bingen ved Rhinens sydlige bred. Siden 2005, hvor ægteparret Carolin og Erik overtog familiegården, har de stædigt insisteret på at løfte den fædrene arv og navnlig kvalitetsniveauet for deres vine. Således overgik de i 2009 til økologisk produktion, og fra 2012 tog de skridtet videre mod biodynamisk drift. I dag råder ægteparret over 16 ha toptrimmede vinmarker, med udgangspunkt i den berømte, højtbeliggende Gross Lage-vinmark Scharlagsberg. Det, der gør området omkring Scharlagsberg og Bingen så specielt, er jordbundsforholdene omkring de metamorfe klipper, der har et kvartsindhold på hele 98 procent. Dette høje indhold er en stærkt medvirkende årsag til Riffels elegante, sarte og forfinede udtryk, der kendetegner alle vinene herfra.
Fra <a href="/sog/?q=Rheinhessen">rheinhessen</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheinhessen området i Tyskland
Rheinhessen, Tysklands største vinområde, ligger i et let bakket landskab, afgrænset af Nahefloden og Rhinen. De traditionelle hvide druer er Mûller-Thurgau, Silvaner og Riesling. Vinene er delikate, duftende, milde og frugtagtige.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt