Cantina di Carpi e Sorbara Lambrusco Salamino di Santa Croco Rosso - Dedicato ad Alfredo Molinari
Forfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.
Læs mereForfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.
Læs mereViol
Brombær
Kirsebær
Rose
Beskrivelse
Med Salamino di Santa Croco Rosso har vi endelig fat i det, som Lambrusco egentlig handler om; en frisk og mousserende magentarød vin, der skal nydes i store kølige slurke.
Enkelte kloner, som fx Lambrusco Salamino di Santa Croce, lægger som her også navn til sin helt egen appellation. Tildelingen skete tilbage i 1970, og området ligger i Modena-provinsen, hvor vinstokkene vokser i sandholdige jorder.
De høstede druer cryo macererer og gærer efterfølgende med drueskallerne i temperaturregulerede tanke. Gærtyper er særligt udvalgte og skal fremme den færdige vins frugtudtryk. Efter den alkoholiske gæring igangsættes andengæringen i et lukket tanksystem, inden den endelige aftapning på flaske.
Vinen er dedikeret til Carpis grundlægger, Alfredo Molinari, og kan med fordel serveres direkte fra køleskabet. Hvor usædvanligt det end kan virke at beskrive en rødvin som forfriskende, er det lige nøjagtig hvad denne Lambrusco er, med sine intense frugtnoter der leder tankerne hen på kirsebær, brombær og ribs. Nyd den til alt fra pizza til pasta eller til det rene ingenting.