Fumey-Chatelain Macvin du Jura

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Fremragende Macvin fra en af områdets mest hypede producenter.

Læs mere

Fremragende Macvin fra en af områdets mest hypede producenter.

Læs mere
    Macvin du Jura
    405
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Chokolade
    Dessert
    Ost
    Stærk krydret mad
    Velkomst
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Hasselnød

    Hasselnød

    Valnød

    Valnød

    Citronskal

    Citronskal

    Hvid peber

    Hvid peber

    Druer
    Chardonnay
    Savagnin

    Beskrivelse

    Unge Marin på Fumey-Chatelain holder selvfølgelig familietraditionen i hævd og laver en fremragende Macvin  - en af områdets mest klassiske specialiteter. Ugæret druemost (2/3) på Chardonnay og Savagnin blandes med domainets egen gamle fadlagrede Marc de Jura (1/3). Det giver en alkohol-procent på ca. 17 %. Efterfølgende lagres vinen i minimum tre år før der blandes en aftapning af forskellige årgange. Yderst kompleks og intens aroma pakket med nuancer af tørrede abrikoser, ristede mandler, bagte æbler, gule blomster og søde krydderier.

    På tungen har vinen en intens viskositet, den ugærede druemost og Marc’en er smeltet flot sammen i en lang og blød eftersmag. I Jura bruger man ofte Macvin som aperitif, men udover det, er den et fremragende match til et bredt udvalg af oste og mange forskellige desserter med æble, nødder eller chokolade. Udover det, så fungerer Macvin også virkelig godt som en digestif med knap så høj alkohol, sammenlignet med en cognac. Efter åbning kan vinen holde sig frisk i op mod en måned.

    Læs hele beskrivelsen
    C - IMG_8381_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt