Maison Albert Sounit Caprice - Rosé Brut
Smuk sart lyserød-farvet med livlig mousse og delikate noter af røde bær. Frugtrig smag med fyldig og blød finish.
Læs mereSmuk sart lyserød-farvet med livlig mousse og delikate noter af røde bær. Frugtrig smag med fyldig og blød finish.
Læs merepris
Før 155 kr.
Granatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Jordbær
Blomme
Læder
Tørrede urter
Kirsebær
Chokolade
Urter
Beskrivelse
Produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske (som Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Gamay, Grenache Noir og Merlot, som hentes i Bourgogne, Rhône og Sydfrankrig. Efter en kort skindmaceration, hvor vinen får sin lyserøde-farve, presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske, med en tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode Traditionelle) som danner boblerne (naturligt kulsyre), tryk og mere alkohol (12,5%). Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop.
Caprice har en smuk, sart lyserød farve. Den har en livlig, vedvarende mousse. I duften har den delikate nuancer af røde bær, som også følger med i smagen. Eftersmagen er ret fyldig med appetitgivende toner og en charmerende stil. Dosage: 0,6.