Umberto Cesari

Umberto Cesari

For Umberto Cesari, stædig af natur, er det at producere god vin en familietradition, der har dybe rødder i Romagna området. Det er her Umberto og hans kone Guiliana besluttede at starte deres egen vingård. I 1965 købte de 20 ha. jord i bakkerne fra Via Emilia til Aperniner-bjergene ved grænsen til Toscana.

Firmaet og familien

Siden er kvaliteten af vinene steget, og der er blevet købt mere jord – i dag er ejendommen på 90 ha. Ejendommen er delt op i forskellige marker, hver med sin egen karakter. De hedder La Casetta, Parolino, Ca Grande og Laurento. Vejret er middelhavsklima med friske briser fra de omkringliggende bjerge. Alle vinmarker er beplantet så de har det optimale forhold til lyset: syd – sydvest for rødvinenes vedkommende og øst – nordøst for hvidvinenes vedkommende.

Markerne

Hele beplantningen af vinstokkene er foretaget i samarbejde med professor Intrieri, chef for Bologna’s landbrugsuniversitet, et af målene har været at bevare så mange gamle vinstokke som muligt. De 30 år gamle vinstokke giver et mindre udbytte, men til gengæld en mere koncentreret og aromatisk vin.

Hovedparten af druerne kommer fra egne marker. En mindre del købes dog fra naboer, der dyrker druerne efter Cesaris anvisninger. Alle druerne vinificeres og tappes på ejendommen. Dyrkningen af vinmarkerne udføres med maksimal respekt for naturen, og der anvendes organisk tankegang i henhold til EU direktiv 2078.

Revolution

Da Umberto Cesari i 1967 for alvor kom i gang med at lave vin, var hans klare mål at revolutionere branchen for en drue, Sangiovese, der ikke ligefrem havde det bedste ry. Han gjorde det derfor til sin mission at ændre folks opfattelse af denne fantastiske drue – ikke kun i Romagna, men i hele verden. Han var blandt de første der fokuserede på Sangiovese-druen – noget alle vinelskere kan være taknemmelige for i dag.

Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.

Information

Via Stanzano, 2160 40024 Castel San Pietro Terme BO, Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt