Venta La Vega
Den overordnede filosofi bag den økologisk certificerede vingård er teamwork og passion. For at opnå et fremragende resultat skal hele teamet, lige fra vinmarken til vingården være dybt passionerede, for uden kærlighed er der ingen kvalitetsvin i sidste ende.
Den konsulterende ønolog, Raúl Pérez, som er en upcoming stjerne i Spanien, har bistået Bodegas Almanseñas med Venta La Vega-vinene. Efter hans tiltrædelse har vinene taget et kvantespring op i kvalitet. Hans simple filosofi er, at vinene skal repræsentere det ypperste, og udvise essensen af druens ophav.
Venta La Vega har 30 ha. vinmarker beplantet med Garnacha Tintorera, hvor vinstokkenes gennemsnitsalder omkring 30 år, og 40 ha. med Monastrell hvor stokkenes gennemsnitsalder er omkring 40 år.
Alle druer høstes ved deres optimale modningstidspunkt. Ligeledes er høstmetoderne også forskellige afhængig af druetype – det er lige fra høst om natten, til maskinel høst og håndhøst. Alle druer bringes til vingården i perfekt stand og i moderate temperaturer for at undgå oxidation.
Alle vinene fra Venta La Vega er økologisk certificerede.
Bæredygtige tiltag hos Venta La Vega:
Bodegas Venta La Vega er certificeret bæredygtig under Fair’n Green, og økologisk under European Organic Agriculture og spanske CAAE.
I deres bæredygtighedsprogram arbejder de med:
Miljøområder:
- Minimere brug af pesticider
- Minimere vandforbrug
- Reducere energiforbrug
- Reducere CO2-udledning
- Sortere affald
- Emballage – fx FSC certifikation
- Øge biodiversitet
Sociale områder:
- Medarbejdersundhed og -trivsel
Ledelsesstyring:
- Leverandøraftaler
- Bæredygtighedsrapportering