Vignoble des 2 Lunes

Vignoble des 2 Lunes

Familievingården og de 21 ha. vinmarker omkring Wettolsheim, sydvest for Colmar, går syv generationer tilbage i tiden og drives i dag af søskendeparret Amélie og Cécile Buecher efter biodynamiske forskrifter. Fra 1986 til 2009 blev vingården drevet af forældrene, Yves og Nelly, under det knap så mundrette navn Domaine Buecher-Fix.

Det var Yves Buecher og Nelly Fix, der tilbage i 1997 afskaffede brugen af syntetiske og kemiske produkter i forbindelse med mark- og kælderarbejdet, og indførte de biodynamiske dyrkningsmetoder som Amélie og Cécile i dag viderefører på forbilledlig vis. Vingården har således været biodynamisk certificeret siden 2000 under Demeter mærket.

Yves og Nelly er stadig en væsentlig del af den daglige drift på vingården og i markerne, men der synes at være en stærk vilje til, at lade Amélie og Cécile demonstrere deres formåen og udleve deres ambitioner, efter afsluttede kommercielle og ønologiske studier.

Søskendeparrets lidenskabelige arbejde med klassiske Alsace-druesorter som Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewürztraminer og Pinot Noir, har de senere år båret frugt i form af rosende ord og internationale priser. På Millésime Bio i 2017, den internationale messe for økologiske- og biodynamiske vine, endte Vignoble des 2 Lunes helt i front med ikke færre end tre guldmedaljer og en enkelt af sølv.

Vinene fra Vignoble des 2 Lunes kendetegnes af en enestående balance mellem frugt og mineralitet. Stilen synes personlig, men de er alle som en fremstillet med feminin elegance og mesterlig præcision.

Information

21 rue Sainte-Gertrude F-68920 Wettolsheim, Frankrig

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt