Alkoholfri vin

Hvis du ikke kan tåle alkohol eller du skal køre hjem, er alkoholfrie eller alkoholsvage vine en fin mulighed.

Alkoholfri vin

Alkoholfri vin

Hvis du ikke kan tåle alkohol eller du skal køre hjem, er alkoholfrie eller alkoholsvage vine en fin mulighed.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(11)

(0)

Fremstillingsmetode
Årgang
Region
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  Spar 13%
  Lyserød
  Copenhagen Sparkling Tea
  Danmark
  Danmark

  Sparkling Tea Lyserød er det perfekte alkoholfri alternativ til rosébobler. Her får du en frisk, tør mousserende vin med en blød, rund smag.

  Læs mere

  Før 149 kr.

  129
  kr. /stk
   Spar 13%
   Blå
   Copenhagen Sparkling Tea
   Danmark
   Danmark

   Sparkling Tea Blå byder på delikate aromaer af jasmin, kamille og et strejf af citrus. Smagen er rund og kompleks og afrundes flot af en lang finish med de fineste bobler.

   Læs mere

   Før 149 kr.

   129
   kr. /stk
   • Ecological
   • EcologicalNaturewine
   Spar 14%
   Riesling - Zero - Alkoholfri
   Weingut Riffel
   Tyskland
   Tyskland
   Rheinhessen

   Økologisk alkoholfri Riesling. Fri for alkohol, men fuld af smag og alle de dejlige duftnoter fra druen. Elegant og saftigt bekendtskab!

   Læs mere

   Før 145 kr.

   125
   kr. /stk
    Spar 14%
    Traubensaft - Traubensecco
    Schwedhelm
    Tyskland
    Tyskland
    Pfalz

    Sødmefuld og forfriskende, mousserende vin skabt af den traditionelle tyske hvidvinsdrue Müller-Thurgau og Silvaner. Perfekt som aperitif eller til f.eks. krydrede retter.

    Læs mere

    Før 139 kr.

    119
    kr. /stk
     Spar 9%
     Spumante - Liberated from alcohol
     Oddbird
     Italien
     Italien
     Veneto

     Skøn og sprudlende Spumante - befriet for alkohol. Velafbalanceret, frisk og sprød helhedsoplevelse med flotte, frugtige toner.

     Læs mere

     Før 159 kr.

     145
     kr. /stk
     • Ecological
     • EcologicalNaturewine
     Spar 12%
     Traubensaft - Secco
     Weingut Riffel
     Tyskland
     Tyskland
     Rheinhessen

     Frugtrig og sprudlende og helt uden alkohol.

     Før 135 kr.

     119
     kr. /stk
      Spar 12%
      Blanc de Blancs - Sparkling - Liberated from alcohol
      Oddbird
      Frankrig
      Frankrig
      Languedoc-Roussillon

      Skøn, boblende vin, der giver en ægte Champagne-oplevelse - endda helt uden alkohol. Kompleks, sprød og tør med friske, frugtige noter.

      Læs mere

      Før 169 kr.

      149
      kr. /stk
       Spar 12%
       Sparkling - Rosé - Liberated from alcohol
       Oddbird
       Frankrig
       Frankrig
       Languedoc-Roussillon

       Silkeblød og velafbalanceret perlende rosé-vin - helt uden alkohol. Fyldt med delikate strejf af sommerbær, citrus og Granny Smith-æbler.

       Læs mere

       Før 169 kr.

       149
       kr. /stk
        Spar 25%
        Sparkling
        Just 0
        Tyskland
        Tyskland

        Strågul farve, fine bobler og en duft og smag af grønne Granny Smith æbler. Velegnet til fisk, skaldyr eller som velkomst drink.

        Læs mere

        Før 79 kr.

        59
        kr. /stk
        • Ecological
        Spar 10%
        Merlot/Shiraz - Domaine de la Prade - Liberated from alcohol
        Oddbird
        Frankrig
        Frankrig
        Languedoc-Roussillon

        Smagsfyldt rødvin, der er 100% fri for alkohol. Ung, fyldig og frugtrig med skønne noter af brombær og syrlige kirsebær.

        Læs mere

        Før 105 kr.

        95
        kr. /stk
        • Ecological
        • EcologicalNaturewine
        Spar 10%
        Traubensaft
        Weingut Riffel
        Tyskland
        Tyskland
        Rheinhessen

        Weingut Riffels druesaft, der kan nydes af børn i alle aldre.

        Før 105 kr.

        95
        kr. /stk

        Alkoholfrie vine

        Flere og flere efterspørger alkoholfrie vine – både på restauranter og privat. Det er en voksende tendens, der ses over hele verden. Det skyldes dels den særlige ”better for you” bevægelse, og dels det faktum, at der nu er begyndt at komme alkoholfrie vine på markedet, som smagsmæssigt kan matche de traditionelle vine.

        I Danmark er vi på få år gået fra kun at have en håndfuld alkoholfrie øl til i dag at have over 70 forskellige at vælge imellem. Tilsvarende er der også kommet flere former for alkoholfri spiritus, som f.eks. alkoholfri rom og gin.

        Det skyldes dels, at der er kommet nye bryggemetoder, som gør det muligt at skabe mere velsmagende alkoholfrie øl, og dels den såkaldte ”better for you” bevægelse. Den startede i USA og vinder i disse år frem over hele verden.

        Bevægelsen mener, at det skal være muligt at nyde en god øl eller en god vin i hverdagen uden at få problemer med at komme op næste morgen. Og det spænder alkoholen ben for.

        Den svære vej til alkoholfri vin

        Det stigende fokus på ”better for you”-produkter har fået efterspørgslen på vin uden alkohol til at stige.

        Problemet er bare, at det er svært at lave en velsmagende alkoholfri vin. For skal smagen være ”rigtig”, er du nødt til at tage en vin med alkohol og reducere alkoholprocenten til under de 0,5 %, som er den højst tilladte alkoholprocent i alkoholfri vin. Altså er alkoholfri vin ikke helt alkoholfri.

        I mange år var løsningen at koge vinen for at få alkoholen til at fordampe. Det gjorde bestemt ikke noget godt for hverken smag eller aroma. For alle de fine smags- og duftnoter blev dræbt ved kogningen.

        Det var med til at give alkoholfri vin et dårligt ry.

        Hvordan laves alkoholfri vin i dag?

        Men i dag er der kommet flere nye metoder frem. De gør det muligt at reducere alkoholprocenten i vinen fra de sædvanlige 12-14 % og ned til under 0,5 % uden at ødelægge aroma og smag. Det har givet klart bedre duftende og meget mere velsmagende alkoholfri vine.
        De tre mest anvendte metoder til at reducere alkoholprocenten fungerer sådan her:

        • Omvendt osmose – er i dag den mest almindeligt anvendte metode. Her filtreres alkoholen ud af vin under tryk, så den kommer ned under grænsen på 0,5 % ved et enkelt gennemløb af det apparat, som skaber den omvendte osmose.
        • Spinning cone column – foretager en vakuumdestillation af vinen ved lav temperatur, så alkoholen fordamper, uden at aroma- og smagsstoffer også gør det. Metoden bruges også til at justere procenterne ned i vine med for høj alkoholprocent.
        • Osmotisk destillation – foretages ved normalt tryk og fjerner omkring halvdelen af alkoholprocenten ved hvert enkelt gennemløb og bibeholder meget mere af vinens smag og aroma end de andre metoder.

        Osmotisk destillation er den nyeste af metoderne og er stadig på forsøgsstadiet. Men at dømme efter de smagstests, der er foretaget, er metoden langt bedre til at bibeholde aroma og smag end de to andre.

        Samtidig anvender producenterne i dag en meget strengere hygiejnisk kontrol og tapper ofte de alkoholfrie vine i en kontrolleret atmosfære. For uden alkoholen til at konservere vinen og sulfitterne til at beskytte mod oxidering kan vinen nemt tage skade på både holdbarhed og smag.

        Resultatet er som sagt alkoholfrie vine, der ikke smager som druesaft eller kold gløgg. Så langt om længe kan du vælge vin fra den alkoholfri hylde, uden at du skal gå på kompromis. Det gør det meget nemmere at forkæle dig selv og dine gæster i hverdagen.

        Svensk producent overrasker igen og igen

        En af de vinproducenter som virkelig har overrasket anmelderne med velsmagende alkoholfrie vine, er svenske OddBird. Det er et firma, som netop blev startet med det formål at befri vinen for sin alkohol under sloganet ”Liberated from alcohol”. Og sørme om de ikke også tilbyder en velsmagende alkoholfri gin.

        De tilbyder både almindelig vin og mousserende vine, der alle er skabt på nøje udvalgte, økologiske druer. Altså får du en vin af de bedste druer og ikke de dårligste. Og som er tilsat 0 % tilsætningsstoffer. Altså får du en alkoholfri vin helt uden E-numre, kunstige farver eller aromaer – og med en smag, som begejstrer selv de mest kritiske vinelskere.

        Andre alkoholfrie produkter

        Hos Kjær & Sommerfeldt tilbyder vi også en række tyske ”traubensaft”-produkter. Selvom traubensaft er produceret på vindruer, så er det ikke en vin. For den har ikke gæret.

        I stedet er der tale om en druejuice, hvor de tidligt høstede druer presses og tappes på flaske. For ikke at få vinen til at gære, filtreres eller tilsættes juicen evt. en ganske lille mængde svovl, så gæringsprocesserne ikke kan gå i gang. Desuden pasteuriseres juicen oftest også.

        ”Traubensaft” fås også i boblende versioner, hvor der er tilsat kulsyre lige inden aftapning på flaske.

        Vi fører også en række andre alkoholfrie vinlignende produkter, som smags- og oplevelsesmæssigt minder om vin. Her er der typisk brugt enten æbler, druemost eller te i stedet for traditionel vin.

        Skal vi fremhæve nogle af produkterne i denne kategori, bør vi især nævne Copenhagen Sparkling Tea. Det er en alkoholfri aperitif, som smager fantastisk. Den er skabt af en række økologiske teer, som er blevet blandet med økologisk druesaft og gjort mousserende under et tryk på 5,5 bar.

        Det giver en champagnelignede vin med bløde, runde bobler, som har de samme gastronomiske egenskaber som den ”ægte vare” – bare uden alkoholens følgevirkninger.

        Sæt alkoholfri vin fra Kjær & Sommerfeldt på bordet til hverdag

        Så drømmer du om at kunne nyde et godt glas vin til maden i hverdagen, uden at det giver dig problemer dagen efter, har vi en række alkoholfrie alternativer, der smager og opleves, så du ikke føler, at du skal undvære den gode vinoplevelse.

        Rul op til produktoversigten, tjek de mange muligheder, og bestil hjem fra Kjær & Sommerfeldt i dag. Eller læg vejen forbi vores butikker i København og Aarhus, og tag flaskerne med hjem med det samme.

        Passion for mennesker og vin siden 1875

        Fri fragt ved
        køb over 500 kr.

        Fleksibel og hurtig
        levering

        Kongelig
        Hofleverandør

        Passion for vin
        siden 1875

        Afhentning i Kbh,
        Aarhus & Odense

        Afhent gratis din
        ordre lokalt