Bobler

Hos Kjær & Sommerfeldt har vi haft høje standarder siden 1875 - og derfor er du altid sikker på, at din champagne, crémant, cava eller andre bobler er nøje udvalgt og kvaliteten er i top.

Bobler

Bobler

Hos Kjær & Sommerfeldt har vi haft høje standarder siden 1875 - og derfor er du altid sikker på, at din champagne, crémant, cava eller andre bobler er nøje udvalgt og kvaliteten er i top.

Se filtre
1
Mest populære
Luk Filtre
Type
Crémant
1
Land
Drue
Passer til
Pris
Tilbud
Smagsretning
Fremstillingsmetode
Årgang
Rating
Region
Distrikt
Vinhus
Se alle filtre
Nulstil filtre
Mest populære
Nulstil filtre
    Spar 38%
    Crémant de Bourgogne - Brut 2019
    Moingeon
    Frankrig
    Frankrig
    Bourgogne
    Côte Chalonnaise

    Forrygende Crémant med et væld af pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag.

    Læs mere
    • Ekstra Bladet
      Bedste køb
    • Flaskehalsen
      Bedst til prisen

    Før 159 kr.

    99
    kr. /stk
      Spar 38%
      Crémant de Bourgogne - Brut Rosé 2018
      Moingeon
      Frankrig
      Frankrig
      Bourgogne
      Côte Chalonnaise

      Forfriskende, tør Crémant Rosé med en vifte af nyplukkede skovhindbær og fine perlende bobler. En strålende eksponent for den lyserøde bølge inden for mousserende vin.

      Læs mere

      Før 159 kr.

      99
      kr. /stk
      • Ecological
      Spar 25%
      Crémant d'Alsace - Brut - Fourmidable
      Bestheim
      Frankrig
      Frankrig
      Alsace

      Sprød, frisk og livlig økologisk Crémant d'Alsace med fin mousse. En ideel ledsager i alle situationer, der kalder på Champagne.

      Læs mere

      Før 159 kr.

      119
      kr. /stk
        Spar 24%
        Crémant de Bourgogne - Prestige Brut
        Maison Albert Sounit
        Frankrig
        Frankrig
        Bourgogne
        Côte Chalonnaise

        Elegant og fuld af forførende friskhed, fine frugtnoter og sprød syre. En Crémant med en utrolig fin og vedvarende mousse.

        Læs mere
        • Gastromand
          Bedst i test
        • Politiken
          Testvinder

        Før 169 kr.

        129
        kr. /stk
          Spar 18%
          Crémant de Bourgogne - Châtaignier - Rosé Brut
          Maison Albert Sounit
          Frankrig
          Frankrig
          Bourgogne
          Côte Chalonnaise

          Smuk sart rosé. Fine små perler og dejlig blød mousse. Delikat frugt med komplet harmoni mellem frugt og finesse.

          Læs mere

          Før 195 kr.

          159
          kr. /stk
            Crémant de Bourgogne - Prestige Brut - Halvflaske
            Maison Albert Sounit
            Frankrig
            Frankrig
            Bourgogne
            Côte Chalonnaise

            Elegant og fuld af forførende friskhed, fine frugtnoter og sprød syre. En Crémant med en utrolig fin og vedvarende mousse.

            Læs mere
            • Gastromand
              Bedst i test
            • Politiken
              Testvinder
            135
            kr. /stk
              Crémant de Bourgogne
              Léonce Bocquet
              Frankrig
              Frankrig
              Bourgogne
              Côte de Beaune

              Funklende Crémant fra Bourgogne med et væld af små fine bobler. Vinen er dejlig forfriskende, fuld af finesse og har en lettere eksotisk bouquet.

              Læs mere
              149
              kr. /stk
                Crémant de Bourgogne - Prestige Demi-Sec
                Maison Albert Sounit
                Frankrig
                Frankrig
                Bourgogne
                Côte Chalonnaise

                Frisk og frugtrig Demi Sec. Pinot Noir’en lægger en flot bund af kraft og volumen, Chardonnay’en giver finesse og elegance og Aligoté’en tilfører en forførende friskhed og sprød syre.

                Læs mere
                169
                kr. /stk
                  Crémant de Bourgogne - Blanc de Noirs Brut
                  Maison Albert Sounit
                  Frankrig
                  Frankrig
                  Bourgogne
                  Côte Chalonnaise

                  Super charmerende, harmonisk Crémant med masser af friskhed, frugtsødme og en fin og vedvarende mousse lavet på Pinot Noir-druer.

                  Læs mere
                  • Flaskehalsen
                    92 Point
                  195
                  kr. /stk
                    Crémant de Bourgogne - Chardonnay Brut
                    Maison Albert Sounit
                    Frankrig
                    Frankrig
                    Bourgogne
                    Côte Chalonnaise

                    Sprød og frisk Crémant med masser af finesse, god fedme og en let eksotisk karakter i duften. Velouragtig stil i smagen og en ren og vedvarende eftersmag.

                    Læs mere
                    199
                    kr. /stk
                      Cremant d'Alsace - Comète - Biodynamisk 2018
                      Vignobles Des 2 Lunes
                      Frankrig
                      Frankrig
                      Alsace

                      Tør og forfriskende Crémant med en fylde, der stadig ligger på den delikate side af smagsspektret. Fin og subtil bouquet med påmindelser af modne æbler, citrus og brioche.

                      Læs mere
                      215
                      kr. /stk
                        Mængde
                        pris
                        Crémant de Bourgogne - Brut Nature
                        Maison Albert Sounit
                        Frankrig
                        Frankrig
                        Bourgogne
                        Côte Chalonnaise

                        Tør uden på nogen måde at virke knasende. De fine nuancer fra Pinot Noir og Chardonnay træder delikat igennem i både duft og smag.

                        Læs mere
                        Pris ved 3 stk.
                        Mængdepris

                        Før 229 kr.

                        199
                        kr. /stk
                        Spar i alt 90 kr.
                        Se flere priser
                          Crémant de Bourgogne - Grande Cuvée Brut 2016
                          Maison Albert Sounit
                          Frankrig
                          Frankrig
                          Bourgogne
                          Côte Chalonnaise

                          Smuk gylden Crémant med meget levende mousse og fine, små bobler. Bouqueten er frisk og frugtrig med en crèmet fylde og dybde.

                          Læs mere
                          349
                          kr. /stk
                            Mængde
                            pris
                            Crémant de Bourgogne - Prestige Brut - Magnum
                            Maison Albert Sounit
                            Frankrig
                            Frankrig
                            Bourgogne
                            Côte Chalonnaise

                            Elegant og fuld af forførende friskhed, fine frugtnoter og sprød syre. En Crémant med en utrolig fin og vedvarende mousse.

                            Læs mere
                            • Gastromand
                              Bedst i test
                            • Politiken
                              Testvinder
                            Pris ved 6 stk.
                            Mængdepris

                            Før 389 kr.

                            299
                            kr. /stk
                            Spar i alt 540 kr.
                            Se flere priser

                            Mousserende vin er fællesbetegnelsen for vin, der indeholder kulsyre. Mest kendt er Champagne, der stammer fra regionen Champagne lige omkring byen Reims i det nordøstlige Frankrig. Det er de eneste mousserende vine, der må kaldes Champagne. Men lignende vine fremstilles i næsten alle vinproducerende lande under mange andre navne.

                            Et mysterium indtil Dom Pérignon

                            Den kulsyreholdige vin har ifølge historiske kilder eksisteret lige så længe, der er blevet produceret vin. Allerede de gamle grækere omtalte boblerne. Men deres oprindelse kunne grækerne ikke gennemskue. Så de blev tilskrevet alt lige fra månens påvirkning af de lagrede flasker og til onde ånder.

                            Det var faktisk fordi benediktinermunken Dom Pérignon, i det 16. århundrede fik til opgave at fjerne boblerne, at han fandt ud af, hvad der skabte den mousserende vin. Hans undersøgelser fandt frem til, at den mousserende vin opstod, fordi der foregår en ekstra gæring, efter at vinen er kommet på flaske. Desværre fik trykket fra kulsyren datidens flasker til at eksplodere. Men ved at øge tykkelsen på flaskerne og bruge en særlig korkprop, der var fæstnet med hampetråde væddet i olie, kunne han bevare den mousserende effekt i vinen uden at flasken eksploderede.

                            Det gjorde det muligt at opbevare den mousserende vin på en mere sikker måde. Men der skulle gå over 100 år efter hans død, før champagnen blev den mest udbredte måde at producere vin på i Champagne-distriktet.

                            Sådan fremstilles Champagne og andre mousserende vine

                            Champagne – og i princippet alle andre former for mousserende vine – kan fremstilles på tre forskellige måder. Den oprindelige, tankmetoden og sodavandsmetoden.

                            Ved den oprindelige ”metode traditionelle” opstår den mousserende effekt ved at der tilsættes en mere sukkerholdig vin – en ”dosage” som oftest er en likør – til en allerede færdiggæret vin. Sukkeret fra dosagen gæres så under tryk på de enkelte flasker og skaber derved den kulsyre, der giver boblerne i den mousserende vin. Undervejs drejes flaskerne en ottendedel omgang hver dag, mens de langsomt rejses op. Til sidst fjernes de døde gærceller fra flaskerne ved at fryse vinen, tage proppen af og fjerne gærcellerne.

                            Alt i alt en meget omstændelig og arbejdskrævende proces, hvorfor mange champagner og andre mousserende vine i dag fremstilles ved at andengæringen foregår på ståltanke. Gæringen initieres fortsat med en dosage og foregår under tryk i tanken. Først når vinen er færdiggæret, hældes den på flaske.

                            Visse billigere mousserende vine fremstilles på samme måde som sodavand. Her tilføres kulsyren til vinen, når den er tappet på flaske. Det giver en mousserende vin, der hurtigere bliver doven, end hvis den var produceret efter en af de to andre metoder.

                            Derfor kommer der bobler i glasset

                            De mange bobler som opstår, når du hælder en mousserende vin i glasset, skyldes urenheder på glassets overflade. Derfor holder boblerne som regel op efter kort tid, og de efterfølgende glas bobler mindre end det første.

                            Det har fået nogle glasproducenter til at ridse et lille hak i champagneglassets bund, for at den mousserende vin kan blive ved med at sende sine fine guirlander af bobler op mod overfladen lige til den sidste tår i glasset.

                            Det mousserende vinkompas

                            Champagne er den mest kendte af de mousserende vine. Men du snyder dig selv, hvis du ikke prøver nogle af de mange andre typer mousserende vin, der findes verden rundt. Hvert eneste vinproducerende land har deres eget bud på en mousserende vin, og i enkelte lande er der flere forskellige typer af mousserende vine at vælge imellem.

                            Ægte champagne

                            Den ægte champagne kommer som allerede nævnt fra Champagne-distriktet i det nordøstlige Frankrig. Her dyrkes der primært tre forskellige druesorter, nemlig de to blå sorter Pinot Noir og Pinot Meunier, samt den grønne Chardonnay-drue, der alle tre anvendes til champagne-produktion. Den helt særlige jordbund i området giver druerne den helt unikke smag, som kun findes i ægte Champagne fra Champagne-distriktet.

                            Langt de fleste champagner sælges uden årgangsbetegnelse. Men i særdeles gode år vælger nogle producenter, at lave en såkaldt ”vintage” – en årgangschampagne. Det er nogle af de bedste champagner, der kan fås. De tåler langt bedre lagring og udvikler sig derfor meget bedre end champagner uden årgangsbetegnelse. Vintage-champagnerne handles derfor oftest til meget høje beløb.

                            Crémant – andre franske mousserende vine

                            Champagne er dog ikke det eneste vinområde i Frankrig, der producerer mousserende vin. Men i regionerne udenfor Champagne kalder de deres mousserende vin for enten Crémant eller Mousseux. Her er Crémant fremstillet efter ”metode traditionelle”, mens Mousseux produceres med andengæring på tankanlæg.

                            Nogle af de bedste mousserende vine produceret uden for Champagne er Crémant’erne fra Loire, Alsace og Bourgogne. Vi kalder dem populært for champagne uden den høje pris og både farve, bobler og smag er helt i top. De passer sig godt som aperitif, som velkomstdrink og til dessert. Visse af Crémant’erne er også ideelle til asiatisk mad, oste, sushi, skaldyr, lyst fjerkræ og retter med mager fisk.

                            Spumante – italienske mousserende vine

                            I Italien er fællesbetegnelsen for de mousserende vine ”Spumante”, og især den sødlige Spumante Asti er værd at løbe langt efter. Vælger du en såkaldt Prosecco Spumante, får du en dejlig, letdrikkelig og meget appetitvækkende mousserende vin, der har en antydning af naturlig sødme fra druerne. Den er god til aperitif og nogle er også velegnede til mager fisk og skaldyr.

                            Du kan også få dyrere og mere prestigefyldte spumanter under navnet Franciacorta. De kommer fra Norditalien og har en særlig friskhed, elegance og finesse, der gør dem velegnet til alt lige fra velkomstdrink over sushi, fed fisk og skaldyr og til at akkompagnere retter fra det nordiske køkken.

                            Endelig kan du få en række mousserende italienske vine, der slet og ret hedder Spumante. De kommer fra vindistrikter over hele Italien.

                            Cava – spanske mousserende vine

                            I Spanien kalder de mousserende vin for Cava. De kan fås produceret enten efter den traditionelle metode eller med andengæring på tanke. Cava er meget populære herhjemme, ikke mindst på grund af prisen. Hos Kjær og Sommerfeldt har vi således rigtig gode og meget flotte Cava’er fra Catalonien, der af kendere siges at være tættere på ikke-årgangschampagner end den italienske Prosecco.

                            Cava går godt som aperitif, velkomstdrink og til fiske- og skaldyrsretter. Den er sammen med den italienske Spumante et populært valg til at skåle nytåret ind med, hvis du ikke er til ægte champagne.

                            Sekt – mousserende vine fra Tyskland og andre tysktalende områder

                            I Tyskland og verdens tysktalende områder kaldes den mousserende vin for Sekt eller Schaumwein. Det er en utrolig populær vin i hjemlandet, hvor der i gennemsnit drikkes 5 liter sekt pr. indbygger hvert år!

                            Sekt produceres ligesom andre mousserende vine både efter den traditionelle metode og med andengæring på tank. Den tyske Sekt er god til fisk, skaldyr og sushi og er også populær som velkomstdrink.

                            Bobler fra de nye verdener

                            Også fra USA og Australien finder du gode mousserende vine produceret efter både den traditionelle metode eller med andengæring på tank.

                            Således byder Australien som nogle af de eneste på mousserende vine produceret på Shiraz-druen. Her er basisvinen ofte lagret på egetræsfade i et år efter endt gæring og derefter andengæret på flaske over 2 år. Det giver en harmonisk vin med masser af komplekse smagsnuancer – perfekt til aperitif.

                            Også flere af de amerikanske vindistrikter (AVA’er) byder på gode mousserende vine. Nogle af de allerbedste amerikanske mousserende vine kommer fra Washington State på den amerikanske vestkyst. De kommer fra et område, der giver optimale forhold for de kendte champagne-druer Chardonnay, Pinot Noir og Pinor Meunier. Så herfra får du mousserende vine, hvor den væsentligste forskel fra de ægte champagner er de unikke jordbundsforhold, der kun findes i Champagne-distriktet.

                            Mousserende vine hos Kjær & Sommerfeldt

                            Efter denne tur til de førende mousserende vine verden rundt, er det nu op til dig, hvilken type du foretrækker. Er du til de ægte champagner fra Champagne, de mange dejlige Crémant’er fra resten af Frankrig, den italienske Spumante, den spanske Cava eller den tyske Sekt? Eller vil du prøve en af de mange mousserende vine fra USA og Australien, der byder på nyfortolkninger baseret på andre druer eller på de traditionelle champagne-druer dyrket under andre himmelstrøg?

                            Valget er dit. Så rul tilbage til toppen af side og start din helt egen rejse blandt alverdens mousserende vine hos Kjær og Sommerfeldt.

                            Passion for mennesker og vin siden 1875

                            Fri fragt ved
                            køb over 500 kr.

                            Dag-til-dag levering
                            ved køb før kl. 13

                            Kongelig
                            Hofleverandør

                            Passion for vin
                            siden 1875

                            Afhentning i Kbh,
                            Aarhus & Odense

                            Afhent gratis din
                            ordre lokalt