Château Ste. Michelle Brut

USA
USA
Washington State
  • Winelab.dk
  • Oldenburgs Vinguide
    17,5 Point

Elegant amerikansk brut skabt på to af de klassiske Champagne-druer, der byder på en flot, rank og festlig smagsoplevelse med friske grønne æbler og høj frugtsyre.

Læs mere
  • Winelab.dk
  • Oldenburgs Vinguide
    17,5 Point

Elegant amerikansk brut skabt på to af de klassiske Champagne-druer, der byder på en flot, rank og festlig smagsoplevelse med friske grønne æbler og høj frugtsyre.

Læs mere
    Brut
    179
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Sushi
    Velkomst
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Brombær

    Brombær

    Blomme

    Blomme

    Menthol

    Menthol

    Druer
    Chardonnay
    Pinot Noir
    Pinot Meunier

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Når man laver mousserende vin her i Columbia Valley er det netop breddegraden der er værd at hæfte sig ved, hvis man drejer globussen og tænker på hvad man formår med bobler på den nordlige halvkugle. For Colombia Valley er på samme breddegrad som Frankrigs bedste vinområder – også Champagne. Det som går igen her i Columbia Valley, som er helt essentielt for at skabe elegante mousserende vine, er bl.a. den lange modningssæson for druerne som udvikler sukker og syre langsomt og derfor ved høst er i allerfineste balance. Michelle Brut er skabt på de to oprindelige Champagnedruer Chardonnay og Pinot Noir samt Pinot Meunier, og fremgangsformen er naturligvis ”Methode Classique”, altså 2. gæring på flaske, som man gør det i Champagne. Smagsmæssigt er vi også meget i Champagne-genren med friske, grønne æbler, viskositet og høj syre. Vinmageren selv foreslår at huske at bruge festlige mousserende vine til mad og ikke bare til velkomst og det er alt lige fra japansk sashimi til brunchen. Vi kan kun være helt enige.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Chateau_Ste_Michelle - high - 1_Edit.jpg
    Produceret af Chateau Ste. Michelle
    Chateau Ste. Michelle er et af USA's mest prominente vinhuse, grundlagt i 1934, og dermed Washington States ældste vinhus. Filosofien er at kombinere klassisk, europæisk vintradition med 'New World-innovation'. Til det har huset engageret vinmagere fra den toscanske prestige-familie Antinori og den tyske Riesling-ekspert Dr. Loosen – vinmageren fra Mosel, der med rette kaldes "the rockstar of Riesling". Ste. Michelle står sammen med Stag's Leap Wine Cellars for nogle af USA's officielt bedste vine. Chateau Ste. Michelle blev i 2012 udnævnt til "United States Producer of the Year" i “Wine and Spirit Competition (IWSC)."
    Fra <a href="/sog/?q=Washington State">washington state</a> området i <a href="/sog/?q=usa">USA</a>
    Fra washington state området i USA
    Washington State er USA’s næststørste vinproducerende stat. Markerne ligger øst for Seattle på den anden side af Cascade Mountains. Her er betingelserne optimale med masser af sol og kølige nætter. Dette nordvestligste hjørne af USA er i dag blandt verdens fornemmeste vinadresser, og kendt for sine raffinerede vine, der viser at amerikansk vin har en stor fremtid. Washington State’s vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet, men det er først indenfor de sidste 20 år, at området for alvor har slået sig fast. Washington State er i dag især kendt for fremragende vine på de franske druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay og Riesling.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt