Codorníu Anna de Codorníu - Cava Brut Rosé
Spanien
Catalonien
Elegant, delikat og frisk Cava Rosé med de dejligste noter af kirsebær og jordbær. Flot afbalanceret mellem frugtsyre og sødme og med livlige, fine bobler.
Læs mereElegant, delikat og frisk Cava Rosé med de dejligste noter af kirsebær og jordbær. Flot afbalanceret mellem frugtsyre og sødme og med livlige, fine bobler.
Læs mere
155
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Tapas
Velkomst
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Æble

Smør

Ananas

Stjernefrugt
Druer
70%
Pinot Noir30%
ChardonnayBeskrivelse
Elegant og delikat Cava Rosé fremstillet af 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay. Vinen har fået 2. gæring i flasken - Methode Traditionelle. Vinen har en smuk kirsebærfarve med livlige og fine bobler. I bouqueten fornemmes røde frugter, jordbær, kirsebær og et strejf af grønt æble. Den fremstår let, frisk og elegant i smagen med en flot balance mellem syre og sødme. Den er ideel til festlige lejligheder og som aperitif.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.