Codorníu Anna de Codorníu - Cava Brut Rosé

Spanien
Spanien
Catalonien

Elegant, delikat og frisk Cava Rosé med de dejligste noter af kirsebær og jordbær. Flot afbalanceret mellem frugtsyre og sødme og med livlige, fine bobler.

Læs mere

Elegant, delikat og frisk Cava Rosé med de dejligste noter af kirsebær og jordbær. Flot afbalanceret mellem frugtsyre og sødme og med livlige, fine bobler.

Læs mere
    Anna de Codorníu - Cava Brut Rosé
    155
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Tapas
    Velkomst
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer

    70%

    Pinot Noir

    30%

    Chardonnay

    Beskrivelse

    Elegant og delikat Cava Rosé fremstillet af 70 % Pinot Noir og 30 % Chardonnay. Vinen har fået 2. gæring i flasken - Methode Traditionelle. Vinen har en smuk kirsebærfarve med livlige og fine bobler. I bouqueten fornemmes røde frugter, jordbær, kirsebær og et strejf af grønt æble. Den fremstår let, frisk og elegant i smagen med en flot balance mellem syre og sødme. Den er ideel til festlige lejligheder og som aperitif.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Codorniu
    Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt