Codorníu Anna de Codorníu - Organic - Cava Brut

Spanien
Spanien
Catalonien

Frisk, delikat, intens og frugtagtig cava lavet på økologiske druer. Lang finish og flotte aromaer af æble, fersken og et strejf af blomster.

Læs mere

Frisk, delikat, intens og frugtagtig cava lavet på økologiske druer. Lang finish og flotte aromaer af æble, fersken og et strejf af blomster.

Læs mere
  • Ecological
Spar 41%
Anna de Codorníu - Organic - Cava Brut

Før 145 kr.

85
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Vegetariske retter
Velkomst

Beskrivelse

Anna de Codorniu Organic Brut kommer fra den del af Codornius marker, der har kontinentalt klima, hvilket giver høje temperaturer om dagen og kølige nætter. Dette medfører en god syre, der er vigtig i forbindelse med fremstilling af mousserende vin. Druerne plukkes om natten fra midten af august for at sikre, at druerne har størst muligt friskhed, når de vinificeres. Efter stilkene er fjernet fra klaserne, presses druerne blødt og drueskallerne fjernes umiddelbart efter for at undgå, at vinen får meget farve. Når gæringen er afsluttet tilsættes ”liqueur tirage”, vinen tappes på flaske og andengæringen sættes i gang. Flaskerne ligger i 9 måneder i Codornius kældre ved 15 grader, inden proppen ”skydes af”, gærresterne fjernes og flaskerne efterfyldes. Anna de Codorniu Organic Brut en frisk, delikat, intens og frugtagtig cava med en flot lysegul farve med vedvarende og meget fine bobler. Den skiller sig tydelig ud for sin afbalancerede, cremede smag på ganen og dens lange finish. Vinen fremtræder med frugtagtige aromaer af æble og fersken samt blomsterhints. Anna de Codorniu Organic Brut er lavet af økologiske druer plukket på forskellige dage i løbet af høsten. Den er fremstillet ved hjælp af eksklusive vinfremstillingsmaterialer, der overholder strenge økologiske certificeringsstandarder. Alle vinmarker, der giver druer til Anna Codorniu Organic er certificeret ECO (European Regulation) og NOP (National Organic Program, USA). Der anvendes Chardonnay (70%) samt de traditionelle Macabeo, Xarel-lo og Parellada sorter (30%). Hoveddelen er Chardonnay, som bidrager til fylde og tæthed, mens de traditionelle druevarianter giver vinen finesse.
Læs hele beskrivelsen
H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt