Codorniu Art Collecta Blanc de Noirs Gran Reserva - Ars Collecta 2017

Spanien
Spanien
Catalonien

Elegant, kompleks Cava med delikate, velintegrerede bobler og en dejlig, cremet lang finish

Læs mere

Elegant, kompleks Cava med delikate, velintegrerede bobler og en dejlig, cremet lang finish

Læs mere
  Blanc de Noirs Gran Reserva - Ars Collecta 2017
  215
  kr. /stk
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Østers
  Tapas
  Velkomst
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Citron

  Citron

  Fersken

  Fersken

  Ingefær

  Ingefær

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Pinot Noir
  Xarel-lo
  Trepat

  Beskrivelse

  Codorníu Cava Ars Collecta Blanc de Noirs Gran kan blandt andet takke Pinot Noir-druen for sin flotte og ekstraordinære kompleksitet. Vinen viser hvordan Codorníus lange erfaring med vindyrkning kombineret med en udtømmende forståelse for sine egne vinmarker har gjort det muligt at skabe dette helt særlige blend. Vinen er skabt af en blanding af druesorter, der kommer fra to forskellige klimatiske områder og vinmarker, hvor sorterne kan vise deres klareste udtryk for at sikre masser af smagsrigdom og kompleksitet i den færdige vin. Den primære druesort er Pinot Noir fra Costers del Segre, hvor der er kontinentalt klima. Trepat-druen kommer fra Conca de Barberà, også et område med et kontinentalt klima, mens Xarel·lo kommer fra Penedès, hvor der er middelhavsklima. Høsten finder sted i begyndelsen af august om natten for at drage fordel af de køligere temperaturer og dermed bevare friskheden i druerne. Ved ankomsten presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse, og druemosten gæres i små partier ved 17 ºC. Vinen har lagret i 35 måneder ved en konstant temperatur og har et langt liv foran sig. Resultatet er en elegant Cava med delikate, velintegrerede bobler og en dejlig, cremet lang finish. Denne elegance kombineret med meget højt syreindhold tilbyder et stort udvalg af parring med mad. Vinen passer glimrende med alle slags fisk, men er også oplagt til sushi, carpaccio, hors d'oeuvres og et utal af forretter.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Codorniu
  Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt