Codorníu Cava Semi Seco

Spanien
Spanien
Catalonien

Semi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.

Læs mere

Semi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.

Læs mere
  Cava Semi Seco
  115
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Velkomst
  Smagsnoter
  Grønt æble

  Grønt æble

  Hvide blomster

  Hvide blomster

  Fersken

  Fersken

  Mandel

  Mandel

  Citronskal

  Citronskal

  Citron

  Citron

  Ingefær

  Ingefær

  Druer
  Macabeo
  Xarel-lo
  Parellada

  Beskrivelse

  Cava fremstillet på de traditionelle druer Macabeo, Xarel-lo & Parallada men denne i en Semi Seco version. Hver vin vinificeres hver for sig, når blended er foretaget tilsættes "licor de tiraje" (en blanding af sukker og gær) og vinen lagrer i min. 9 måneder. Til slut i processen tilsættes "licor de expedición" så Cava'en opnår Semi Seco status. Cava'en har en lys strågul farve med mange små fine bobler. Den har de klassiske aromaer som citrusfrugter og mandelblomster og den fremstår behagelig, frisk og velbalanceret i smagen. Cava'en her indeholder 35 gram sukker pr. liter hvor en Brut normalt indeholder 10 gram pr. liter.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Codorniu
  Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
  Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra catalonien området i Spanien
  Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt