Codorníu Cava Semi Seco
Spanien
Catalonien
Semi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.
Læs mereSemi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.
Læs mere
115
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Velkomst
Smagsnoter

Grønt æble

Hvide blomster

Fersken

Mandel

Citronskal

Citron

Ingefær
Druer
Macabeo
Xarel-lo
Parellada
Beskrivelse
Cava fremstillet på de traditionelle druer Macabeo, Xarel-lo & Parallada men denne i en Semi Seco version. Hver vin vinificeres hver for sig, når blended er foretaget tilsættes "licor de tiraje" (en blanding af sukker og gær) og vinen lagrer i min. 9 måneder. Til slut i processen tilsættes "licor de expedición" så Cava'en opnår Semi Seco status. Cava'en har en lys strågul farve med mange små fine bobler. Den har de klassiske aromaer som citrusfrugter og mandelblomster og den fremstår behagelig, frisk og velbalanceret i smagen. Cava'en her indeholder 35 gram sukker pr. liter hvor en Brut normalt indeholder 10 gram pr. liter.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.