Codorníu Cava Semi Seco

Spanien
Spanien
Catalonien

Semi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.

Læs mere

Semi Seco Cava med mange små fine bobler og en behagelig og frisk smag med let sødme. Utrolig velafbalanceret og forfriskende.

Læs mere
    Cava Semi Seco
    115
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Velkomst
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Hvide blomster

    Hvide blomster

    Fersken

    Fersken

    Mandel

    Mandel

    Citronskal

    Citronskal

    Citron

    Citron

    Ingefær

    Ingefær

    Druer
    Macabeo
    Xarel-lo
    Parellada

    Beskrivelse

    Cava fremstillet på de traditionelle druer Macabeo, Xarel-lo & Parallada men denne i en Semi Seco version. Hver vin vinificeres hver for sig, når blended er foretaget tilsættes "licor de tiraje" (en blanding af sukker og gær) og vinen lagrer i min. 9 måneder. Til slut i processen tilsættes "licor de expedición" så Cava'en opnår Semi Seco status. Cava'en har en lys strågul farve med mange små fine bobler. Den har de klassiske aromaer som citrusfrugter og mandelblomster og den fremstår behagelig, frisk og velbalanceret i smagen. Cava'en her indeholder 35 gram sukker pr. liter hvor en Brut normalt indeholder 10 gram pr. liter.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Codorniu - Wide - 6_Edit.jpg
    Produceret af Codorniu
    Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.
    Fra <a href="/sog/?q=Catalonien">catalonien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra catalonien området i Spanien
    Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt