Codorníu Codorníu 1551 - Cava Brut
Spanien
Catalonien
Klar, flot og festlig cava med masser af citrusfrugter, der giver vinen et dejligt friskt præg, omfavnet af bløde strøg af honning og toast og med flot velintegrerede bobler.
Læs mereKlar, flot og festlig cava med masser af citrusfrugter, der giver vinen et dejligt friskt præg, omfavnet af bløde strøg af honning og toast og med flot velintegrerede bobler.
Læs mere
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Tapas
Velkomst
Smagsnoter

Citron

Fersken

Ingefær

Mandel

Grønt æble

Hvide blomster

Citronskal

Æble
Druer
Xarel-lo
Macabeo
Parellada
Beskrivelse
Klassisk Cava på Cava’s traditionelle druer Macabeo, Parellada og Xarello. Klar, flot og i ganske festlig figur gør den sig i glasset, og velintegrerede bobler giver et langt og eftertrykkeligt ”bid”. Det er især citrusfrugter – lime, citron og lidt appelsin, der giver det friske præg, omfavnet af et svagt lidt sødere og blødere strøg af honning og toast. Det sagt, så er ”1551 ”en Brut – dvs. tør uden egentlig antydning af restsukker. I al diskretion: perfekt alternativ til Champagne.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Codorniu
Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cava-producent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.