Raimat Cava - Brut Reserva - Cim del Turo
Spanien
Catalonien
Brillant cava med noter af citrusfrugter, grønne æbler, abrikos og nybagt brioche. Smagen er elegant, tør, ren og frisk. En raffineret smagsoplevelse med mange små fine bobler.
Læs mereBrillant cava med noter af citrusfrugter, grønne æbler, abrikos og nybagt brioche. Smagen er elegant, tør, ren og frisk. En raffineret smagsoplevelse med mange små fine bobler.
Læs mere
195
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Mager fisk
Skaldyr
Tapas
Velkomst
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike
Druer
70%
Chardonnay30%
Pinot NoirBeskrivelse
Raimat El Cim del Turó er Raimats prestige Cava, lavet på et udsøgt blend med 70% Chardonnay og 30% Pinot Noir. Druerne, der udelukkende kommer fra Raimats egne vinmarker, høstes, når druerne er perfekt modnede til at skabe Cava-vine med en alkoholprocent mellem 10,5 og 11%. Efter druerne er presset køles mosten ned til 12 grader og en nænsom klaring af vinen foretages. Gæringen sker ved 16-18 grader og efter den malolaktiske gæring er færdig, tappes vinen på flaske og tilsættes ”liquer de tirage”, så vinen kan gennem sin andengæring på flaske. Vinen opbevares ved 14 grader i mindst 15 måneder.
Resultatet er en brillant cava med bleg gylden farve. Bouqueten er intens og byder på citrusfrugter, grønne æbler, abrikos og nybagt brioche. Smagen er elegant, tør, ren og frisk. En raffineret smagsoplevelse, der understøttes af de mange små fine bobler. Vinen bør nydes ved 6-8 grader.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Raimat
Raimat producerer alle sine vine på druer fra egne marker, og huset er kendt for innovativ filosofi, som har gjort Raimat til europæisk markedsledende i dybdegående forskning i wine-making og miljø. Dedikeret miljøbevidsthed har fra begyndelsen været et uundgåeligt omdrejningspunkt for al aktivitet og virksomhedsførelse i de mere end 30 vinprojekter, som Raimat i dag omhandler. Såkaldt ”sustainable winegrowing” betragtes hos Raimat som den bedste garant for respekt og beskyttelse af miljøet, uden at gå på kompromis med effektiv og produktivt vinmageri. ”We work with Mother Nature – not against her”, er nærmest et kooperativt slogan. Med Sustainable Wine Growing lykkes det at skabe fremragende kvalitet uden at belaste eller ændre på den miljømæssige balance i natur og landskab. Alle vinmarker er certificeret som Integrated Production af CPPI (Consell Català de Produccio Integrada), hvilket angiver, at alle druer i Raimats vine er dyrket under miljøvenlige hensyn og kontrollerede arbejdsforhold for alle mennesker involveret.

Fra catalonien området i Spanien
Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.