Beskrivelse
Det er en elegant flaske inspireret af det 16. århundrede under kong Henri IV. Rosé brut har været produceret hos Laurent-Perrier siden 1968. Denne Champagne er berømt for dens bouquet, som stammer fra de naturlige aromaer i bærrene. Det er en af de sjældne champagner, som bliver til ved hjælp af ”maceration” metoden (saignée metoden), hvorved saften under presningen udtrækker den naturlige farve fra drueskindet, og derved giver ekstraordinær dybde og friskhed til champagnen.
Elsket for dens smag, og for skønheden ved denne syttende århundredes inspirerede flaske facon, er Cuvée Rosé Brut en stjerne i Laurent Perrier´s udvalg. Nøje sortering af drueklasserne og kontrolleret ”maceration”, udtrækker farven og afslører den fulde aromatiske fyldighed af Pinot Noir druerne. I modsætning til de fleste Rosé champagner er udgangspunktet for Laurent Perrier´s Cuvée Rosé Brut, at udtrække saften fra de blå druer i fadet, og ikke blot at blande rød- og hvidvin. Efter andengæringen i flasken lagrer vinen 60 måneder sur lie før degorgement.
Laurent Perrier’s Cuvée Rosé Brut er en vidunderlig aperitif, og passer ligeledes godt til delikatessespecialiteter og fjerkræ, samt til frugtdesserter. Den mere vovede vil prøve den med asiatisk mad.