Fluteau Champagne - Echo - Extra Brut

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aube
 • VinAvisen
 • Decanter
  91 Point
 • The Champagne & Sparkling Wine World Championships
  Sølv

Echo er en moderne, frisk og syngende ren Champagne med fin druekarakter og retningsgivende syre. Ren luksus!

Læs mere
 • VinAvisen
 • Decanter
  91 Point
 • The Champagne & Sparkling Wine World Championships
  Sølv

Echo er en moderne, frisk og syngende ren Champagne med fin druekarakter og retningsgivende syre. Ren luksus!

Læs mere
 • Sustainable
Spar 32%
Champagne - Echo - Extra Brut

Før 379 kr.

259
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mad med citrus
Mager fisk
Østers
Sushi
Velkomst
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer

85%

Pinot Noir

15%

Chardonnay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Et stenkast fra Chablis i den sydlige ende af Champagne finder du Fluteau, der skaber Champagne med næsten burgundisk karakter. Echo er en moderne, frisk og syngende ren Champagne, der minder dig om, hvorfor Champagne i århundreder har været i glasset de mest legendariske aftener. Det er ren luksus!

Echo Champagne er skabt på 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay, høstet fra ni forskellige markparceller. Lidt under halvdelen af blended kommer fra reservevin, der har haft nogle år i kælderen, hvilket giver kompleksitet, fine nuancer og en elegant mousse til den færdige Champagne. Vinen lagrer i temperaturregulerede ståltanke for at bevare den friske frugtkarakter og elegance. Herefter lagrer vinen mindst 4 år i flasken.

I glasset finder man de fineste bobler med gyldent skær og fine hvide blomster, akacie og kandiserede citroner i bouqueten. Giver du vinen lidt tid i glasset, vil du snart opleve endnu flere lag. Vinen har bibeholdt fin druekarakter og på paletten er Champagnen letløbende og utrolig imødekommende. Man fornemmer tydeligt de kalkholdige jorde, stokkene har stået i og som giver vinen et næsten burgundisk præg. Her giver Pinot Noir-druen noter af hvide ferskner, mens Chardonnay giver vinen cremet karakter med et pift af citrus. Her er ingen rugbrødsundertoner, kun den rene smag af Champagne.

Echo Champagne er Fluteaus snorlige entry level-Champagne, som vil gøre sig godt som aperitif eller i selskab med bløde oste. Servér vinen ved 9 grader og lad festen begynde. Vinen er certificeret bæredygtig under franske HVE.

Læs hele beskrivelsen
H-photo-64_Edit.jpg
Produceret af Fluteau Champagne
Fluteau Champagne har siden 1935 skabt rene og udtryksfulde Champagner i Côte des Bars i den sydlige ende af Champagne. Med sin beliggenhed nær Chablis finder man her en ler- og kalkholdig jordbund, hvilket giver vinene fra Fluteau en næsten burgundisk karakter.
Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra champagne området i Frankrig
Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt