Henri Giraud Champagne - Argonne - Grand Cru 2011

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ

Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag.

Læs mere

Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag.

Læs mere
  Champagne - Argonne - Grand Cru 2011
  3.795
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Fed fisk
  Nordisk køkken
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Pinot Noir
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Argonne er kronen på værket og den ultimative Champagne i Henri Giraud-hierarkiet. Mængderne er selvsagt begrædelige små, og der produceres blot omkring 4.000 flasker af denne spektakulære perle. Argonne tager navn efter de nærliggende egeskove, der leverer træ til Henri Girauds fade. Druerne kommer fra de absolut bedste markparceller i Grand Cru Aÿ, og den færdige vin er sammenstukket af 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay. Inden det kommer så vidt, koldgærer vinen i ti dage ved 13-18 grader og eftergærer i yderligere ti dage ved 18-20 grader. Herefter lagrer vinen i 15 måneder i små, nye Argonne egefade og gennemgår i perioden 100% malolaktisk gæring. Efter knap ti år i flaske degorgeres vinen og får tilført 8 g dosage inden frigivelse 3-6 måneder senere. Argonne er Champagne-håndværk af den fornemste og mest eftertragtede slags. Ekstremt koncentreret og kompleks med en sjælden eksotisk dybde i både bouquet og smag. Faktisk er det en af de relativt få Champagner, der for alvor vil åbne sig efter en let dekantering, hvis man ikke kan vente ti år fra frigivelsestidspunktet. I gastronomisk henseende kan Argonne stort set håndtere alt fra skaldyr og rødt kød, men den er også en intellektuel Champagne, man kan dvæle over time efter time. 99 point – James Suckling 98 point - Decanter 96+ point – Antonio Galloni 94+ point – Robert Parker
  Læs hele beskrivelsen
  H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Henri Giraud Champagne
  Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt