Henri Giraud Champagne - Esprit Nature

Frankrig
Frankrig
Champagne
Aÿ
  • Gastromand
  • Wine Spectator
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    92 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
  • Gastromand
  • Wine Spectator
    92 Point
  • Parkers Wine Advocate
    92 Point

Sofistikeret Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser. Flot strukturgivende mineralitet, der løfter helhedsoplevelsen.

Læs mere
    Champagne - Esprit Nature
    525
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Mager fisk
    Østers
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Pinot Noir
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Gastromand: ★★★★★★

    "Det er vildt fedt når der kommer noget man ikke kender – og må stå og dreje flasken for at finde ud af, hvad pokker det mon er? Kjær & Sommerfelt leverer flot vin, og har været med i mange år, hvor de flere gange har placeret sig højt på skalaen. Derfor er det heller ikke nogen overraskelse for os, at de har klassiske bobler med i Top 5. Udover den klassiske champagne duft og masser af citrus var aftenens bedste duft note afgjort “Æblekage”!

    Sofistikeret champagne med den fineste mousse

    Esprit fra Giraud har fået ny etikette, og som alle kan se, adskiller den sig markant fra metervaren. Provokatørerne i Aÿ kalder nu vinen Esprit Nature, men det har intet at gøre med en Brut Nature – blot en reference til omsorgen til naturen – herunder deres genbeplantningsprojekt af Argonne-skoven. Esprit Nature er da også kendt som den første pesticide-fri Champagne i verden. I bunden af etiketten står der ”Champagne ADN”, der er fransk for DNA. Igen en henvisning til noget oprindeligt og originalt. Det originale består i, at man fra 2016 smider alle ståltanke ud, og udelukkende anvender egefade fra Argonne i forskellige størrelser.

    Esprit er fremstillet på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Halvdelen af blended er fra ”friskeste høst”, den anden halvdel fra foregående års høst. I modsætning til det tidligere cuvée, hvor 5-10% af vinen var Aÿ Grand Cru, er andelen nu oppe på 15-20%. Esprit Nature er vinificeret 12 måneder i Argonne egefade, og efter sammenstikningen flaskelagrer Champagnen i 18 måneder. Esprit de Giraud er en imponerende Champagne med en fin, tilstedeværende mousse, og et fyldigt udtryk domineret af røde bær og tørrede abrikoser, der ledsaget af en sofistikeret og strukturgivende mineralitet løfter helhedsoplevelsen.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Henri-Giraud-wide- 3_Edit.jpg
    Produceret af Henri Giraud Champagne
    Champagne Henri Giraud er et familiefirma i Grand Cru-kommunen Aÿ, lidt nordøst for Epernay og stik syd for Reims, der fremstiller vidunderligt kælne og personlige vine med Aÿ’s klassiske hasselnøddeduftende lokalkarakter. Husets æstetisk smukke flasker fortæller, at Henri Giraud blev etableret så langt tilbage som i 1625, hvilket gør dem til et af Champagnes længst eksisterende huse. I dag drives ejendommen succesfuldt af den passionerede Claude Giraud, der er 12. generation af Giraud-Hémart-familien. Under hans lederskab er Champagne Henri Giraud for alvor blevet revitaliseret og kvalitetsmæssigt forbedret, og navnligt opnået international anderkendelse, som nogle af de rigeste og mest gastronomisk egnede Champagner der findes. Tidligere var Champagnerne fra Henri Giraud forbeholdt et eksklusivt og begrænset fransk klientel, hvilket en tidligere udtalelse fra Robert Parker illustrerer på fornemste vis: ”This may be the finest Champagne house virtually no one has ever heard of.”
    Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra champagne området i Frankrig
    Den berømte Aÿ-kommune, nordøst for Epernay i centrum af Champagnedistriktet, var berømte for deres vine længe før man begyndte at fremstille mousserende vine. Kommunen er i dag klassificeret som Grand Cru, og hjemsted for 19 Champagnehuse der henter hovedparten af deres druemateriale netop her – blandt dem anerkendte producenter som Krug, Bollinger og Henri Giraud. Kommunen ligger i Vallée de la Marne og omkring 86 % af markerne er beplantede med Pinot Noir, der opnår en uforlignelig kombination af renhed, fylde og fløjlsagtig struktur.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt