Thierry Fournier Spéciale Brut

Frankrig
Frankrig
Champagne
Marne valley

Utrolig kompleks Champagne, der har lagret minimum 72 måneder i de kolde kældre i Festigny før frigivelse.

Læs mere

Utrolig kompleks Champagne, der har lagret minimum 72 måneder i de kolde kældre i Festigny før frigivelse.

Læs mere
  Spéciale Brut
  495
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Brombær

  Brombær

  Blomme

  Blomme

  Menthol

  Menthol

  Røg

  Røg

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Druer

  50%

  Pinot Meunier

  50%

  Chardonnay

  Beskrivelse

  Utrolig kompleks Champagne, der har lagret minimum 72 måneder i de kolde kældre i Festigny før frigivelse. Spéciale Brut er den nyeste Champagne fra Thierry Fournier. Vinen er baseret på 90 % most fra 2013-årgangen og altså 10 % ældre reservevin i blandingen. De 50 % Pinot Meunier og 50 % Chardonnay, kommer fra nogle af de ældste parceller familien ejer i Marne-dalen, hvor jordbunden er domineret af den meget kalkholdige lertype mergel. Champagnen er udelukkende vinificeret i ståltanke, udelukkende den naturlige gær til den første gæring og brugen af svovl er på et absolut minimum – den totale svovl er på under 30 mg/l. Vinen har lagret minimum 72 måneder før degorgering og frigivelse.

  Efter lidt tid i glasset folder der sig en fantastisk aroma ud pakket med nuancer af knust kridt, gule blomster, brioche, pære, gule æbler og et væld af citrusfrugter. Den lange lagring har givet vinen en utrolig cremet og blød struktur med de fineste små bobler i eftersmagen. En stor og overvældende Champagne med dybde og kompleksitet som få. Fremragende Champagne til aperitif eller til stegt eller grillet fisk og skaldyr, lyst kød og faste oste. Vinen kan gemmes op til 20 år fra frigivelsen.

  Læs hele beskrivelsen
  H-DSC_0471_Edit.jpg
  Produceret af Thierry Fournier
  Fremtiden er lys for det lille domaine, der i dag drives af de ambitiøse, passionerede og ihærdige Julien og Maxime Fournier – to af Champagnes nye store stjerner. Det lille domaine går hele fem generationer tilbage, men det er for alvor med Julien og Maxime ved roret, at vinene er begyndt at finde vej til nogle af verdens bedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt