Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Kammusling
Lyst fjerkræ
Mad med citrus
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Velkomst
Østers
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike
Druer
Chardonnay
Pinot Noir

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
I 1962 besluttede Veuve Clicquot sig for at lave en absolut top-Champagne, der skulle ære husets mest ikoniske figur, nemlig enken Barbe Nicole Clicquot Ponsardin. Champagnen bærer hendes tilnavn, nemlig La Grande Dame – Den Store Dame. Druerne der anvendes til Champagnen kommer fra 8 Grand Cru-marker, som Barbe Nicole selv købte i sin tid. Champagnen laves kun i de absolut bedste årgange. Farven kan beskrives som gylden med gyldenbrune toner. Næsen afslører masser, masser mineralitet, moden frugt samt rigelig intensitet. Desuden vil man kunne finde hints af vanille og jasmin. I smagen findes endnu mere af førnævnte mineralitet, nougat og abrikos. Finishen har en lidt overraskende friskhed over sig.
Læs hele beskrivelsen

Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.