Charles Frey Crémant d'Alsace, Brut Nature 2022
En helt forrygende og knastør Crémant, der føles cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.
Læs mereEn helt forrygende og knastør Crémant, der føles cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.
Læs merePære
Fersken
Mandel
Citron
Grus
Citronskal
Honningmelon
Knuste sten
Lime
Grønt æble
Honning
Beskrivelse
Dambach-la-Ville
Danskerne har i årtier elsket vinene fra Alsace. Områdets beliggenhed, skønhed og charme betyder, at mange danskere har drejet bilen ind i en af de romantiske små byer for at smage på hvidvinene og den lokale mad. Strasbourg er regionens faktiske hovedstad, men Colmar er Alsaces vinhovedstad. Kører du små 25 km. nord for Colmar, så havner du i byen, Dambach-la-Ville. En lille idyllisk fæstningsby med smukke bindingsværkshuse. Det er i dette bjergtagende sceneri, at Charles Frey i flere århundreder har dyrket vin.
Pagten med naturen
Som biodynamisk vinproducent har arbejdet med jorden altafgørende betydning. Jordbunden består overvejende af granit, og det kan give problemer med vandstress og næringsmæssigt fattig jord. Derfor bruger Frey-brødrene organisk kompost produceret af bl.a. egen halm og efterladenskaberne fra egne heste og høns. Komposten tilfører jorden mineraler og bakterier samt renser ud i ukrudt. Dertil anvendes også urtepræparater og generelt arbejdes der efter Maria Thuns kalender, hvor der i al markarbejde tages hensyn til påvirkningen fra månens og himmellegemernes placering. Der bruges naturligvis hverken kunstgødning, herbicider eller pesticider i vindyrkningen. I stedet bruges biologisk bekæmpelse (nyttedyr) samt biodynamiske urtepræparater. Alt i alt bidrager biodynamikken til tæt samspil med naturen, hvilket giver et mere bæredygtig landbrug, biodiversitet, sundere vinstokke og ikke mindst umanipulerede og naturlige vine.
Crémant d’Alsace, Brut Nature
En helt forrygende og knastør Crémant fra Frey-brødrene, produceret på Pinot Blanc, Riesling og Pinot Gris. Den tidlige høst og fraværet af liquer d’expédition bevarer den præcise syre, der gør denne Crémant til en helt fantastisk madvin. Der er både hvide blomster, citrusfrugter, bagte æbler og noter af (saltet) mørdej i næsen, og moussen føles vidunderligt cremet i munden. Eftersmagen har lette, toastede noter og modne toner af æble/pære og en pirrende tør afslutning.