Maison Albert Sounit Crémant de Bourgogne - Blanc de Blanc
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
Sprød og frisk Crémant med masser af finesse, god fedme og en let eksotisk karakter i duften. Velouragtig stil i smagen og en ren og vedvarende eftersmag.
Læs mereSprød og frisk Crémant med masser af finesse, god fedme og en let eksotisk karakter i duften. Velouragtig stil i smagen og en ren og vedvarende eftersmag.
Læs mere
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Velkomst
Smagsnoter
Æble
Smør
Ananas
Vanilje
Stjernefrugt
Druer
Chardonnay
Beskrivelse
Crémant de Bourgogne Chardonnay Brut laves udelukkende på Chardonnay-druer fra Sounits egen vingård: Domaine Bernollin. Druerne er høstet i hånd og gæret ved druernes egen gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, som foregår i flasker (Méthode Traditionelle) og Crémanten er lagret på sit bundfald i 18-20 måneder inden dégorgering. Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9 måneder inden dégorgering, og takket være den lange lagringstid, har Albert Sounits Crémant Chardonnay en meget fin og vedvarende mousse. Ved dégorgering (fjernelse af bundfald, dosage og isætning af champagne-prop) tilsættes en anelse dosage (0,5%). En Crémant udelukkende lavet på Chardonnay-druen får ofte mere finesse og klasse, og det er absolut tilfældet med denne udgave fra Albert Sounit. Samtidig har vinen en god fedme, en let eksotisk karakter i duften og en meget cremet og velouragtig stil i smagen. Friskheden og sprødheden er tilbage i eftersmagen, som er meget vedvarende og ren i munden.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Domaine Albert Sounit
Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny.