Moingeon Crémant de Bourgogne - Brut 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
  • Flaskehalsen
    2021
    2021
  • Vinbladet
    2020
    2020
  • Vinbladet
    2020
    2020
    Bedste vin

Forrygende Crémant med et væld af pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag.

Læs mere
  • Flaskehalsen
    2021
    2021
  • Vinbladet
    2020
    2020
  • Vinbladet
    2020
    2020
    Bedste vin

Forrygende Crémant med et væld af pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder på forfriskende citrusnoter i bouqueten og en delikat, frisk, ren og præcis smag.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Crémant de Bourgogne - Brut 2022
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 159 kr.

    119
    kr. /stk
    Spar i alt 240 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Dessert
    Mager fisk
    Skaldyr
    Velkomst
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Grønt æble

    Grønt æble

    Citron

    Citron

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Druer
    Chardonnay
    Pinot Noir
    Aligoté

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Moingeon

    Der lader til at være en direkte forbindelse mellem Champagne og eufori. Heldigvis skal man ikke nødvendigvis til Champagne for at finde den samme forførende smagsoplevelse. I Bourgogne skabes den mousserende pendant, Crémant, efter nøjagtig samme metode. Moingeon har siden 1895 skabt mousserende vine af højeste kvalitet og deres Crémant er et fornemt eksempel på husets forrygende kvalitet. Gastromand gav vinen flotte ord med på vejen i deres store test af nytårsbobler, hvor de skrev: "Charmerende, let floral næse. Superdejlig mund med frisk syre og smag af mandel og æble. Dejlig og frisk boble."

    Klassisk Crémantvinhus

    Moingeon, der ligger i Meursault, betragtes som en af de første til at producere Crémant i den østlige region. Vinhuset blev grundlagt i 1895 af brødrene François and Albert Moingeon. Siden har huset markeret sig som en af de centrale producenter i Bourgogne, der har fornyet og forbedret den traditionelle metode igen og igen.

    Crémant de Bourgogne, der har været kendt siden 1830’erne, blev klassificeret som AOC i 1975. Fremstillingsmetoden er dyr og tidskrævende, men resultatet er typisk også en vin, der besidder samme høje kvalitet som de eftertragtede Champagner, da det i store træk også er de samme druer, der anvendes. Dette skyldes også regionens klima og jordbundsforhold, der tilsammen giver de ideelle forhold til at bevare druernes syre, frugt og elegance.

    Livlig og elegant

    Vinen er skabt i et fornemt blend af regionens klassiske druer for at give vinen den helt rette finesse og fine frugt. Chardonnay har bidraget med friskhed og elegance, Pinot Noir har givet vinen finesse og krop, mens Aligoté har den vinen den sprudlende livlighed, der gør vinen til en udsøgt nydelse til enhver festlig lejlighed.

    Druerne kommer fra forskellige parceller i Côtes de Beaune, Côtes de Nuits og Côtes Chalonnaise og dyrkes efter områdets foreskrifter. Druerne håndplukkes i perforerede kasser og høstes tidligt på sæsonen for at bevare den friske livgivende syre, der er så altafgørende for en mousserende vin.

    Resultatet er en fremragende Crémant med et væld af fine, pirrende bobler, der smyger sig flot i glasset. Vinen byder sig flot til med en fin lysegul farve med strålende reflekser og flotte forfriskende citrus- og blomsternoter i bouqueten. I munden er vinen delikat, frisk, ren og præcis.

    Perfekt til fejring, godt humør og desserter

    Moingeon Brut er en sprudlende ledsager til enhver lejlighed. En flot aperitif, der med sin dejlige smagsnoter også passer godt til retter med alt godt fra havet såvel som frugtrige desserter, hvor vinen vil fremhæve frugtaromaerne på flotteste vis.

    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt