Adegas Guimaro Blanco Joven 2023
Stor hvidvin med kant, personlighed og karakter langt over sit prisniveau. Utrolig kompleks aroma, en cremet struktur og frisk koldklima-syre med stor mineralitet.
Læs mereStor hvidvin med kant, personlighed og karakter langt over sit prisniveau. Utrolig kompleks aroma, en cremet struktur og frisk koldklima-syre med stor mineralitet.
Læs mereCitron
Grapefrugt
Honningmelon
Nektariner
Grønt æble
Fersken
Rose
Geranium
Citronskal
Pære
Honning
Urter
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Pedros bud på de hvide, man lavede i området i gamle dage. Her lavede man aldrig vine baseret på en enkelt drue, men i stedet ‘field blends’ baseret på de forskellige druer, der nu engang stod på marken. Altså mere fokus på terroir end specific drue-karakteristik.
Druerne til denne vin er fra forskellige marker i den køligste del af Ribeira Sacra ned mod Sil-floden, hvor terroiret er mere granit og sand end skifer i Amandi. Baseret på de lokale druer Godello, Treixadura, Albariño, Torrontés og Loureira fra 50-70 år gamle vinstokke.
De forskellige parceller høstes og vinificeres hver for sig i en blanding af ståltanke og cementkar, hvor de også lagres i 6 måneder sur lie, inden de blandes til den færdige vin og aftappes uden brug af klaring eller filtrering.
Duft- og smagenoter
Utrolig kompleks aroma allerede i vinens ungdom, pakket med nuancer af bl.a. pære, kvæde, honning, limeskal, mynte, kalk og urtete. På tungen har vinen på samme tid en cremet struktur og frisk koldklima-syre, og man fornemmer virkelig det mineralske terroir, som de gamle vinstokke står dybt i.
Stor hvidvin med kant, personlighed og karakter langt over sit prisniveau. Prøv den f.eks. til skindstegt fisk med hasselnødder og kapers, stegt svinekød med lys sauce og grøntsager eller til faste oste, gerne fra samme hjemland som vinen.
Vi anbefaler at nyde vinen indenfor 5-6 år fra høståret og serveret ved 8-10 grader.
Om 2019-årgangen:
“The young white 2019 Vino Blanco is a Godello-based blend with 35% Treixadura, Albariño, Torrontés and Loureira from different plots in different villages, with different soils, expositions and altitudes, trying to replicate the whites from before, which were never varietal and were always blends. The wine is very clean, expressive and fruit-driven with a balsamic touch of bay leaf (the Loureira!), and the difference at this very early age is the vibrant palate. 92+/100” – The Wine Advocate, Parker