Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Smagsnoter
Grapefrugt
Pære
Fersken
Honning
Urter
Abrikos
Hvide blomster
Lime
Stikkelsbær
Blomster
Druer
Godello
Treixadura
Donna Branca
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
En sjælden hvidvin, som familien altid har lavet fra nogle af de ældste vinstokke fra intet mindre end 17 forskellige stejle parceller i Ribeira Sacra. Aldrig præcis det samme blend, men altid ca. 80 % Godello og resten fordelt på Treixadura og Donna Branca. Som altid hos Guimaro gæring på det naturlige gær med små 24 timers skindkontakt. Herefter lagres vinen i to gamle 500 liters fade i ca. 6 måneder uden battonage. Ingen filtrering eller klaring ved flaskning. Fantastisk flot let gylden farve i glasset på grund af den korte skindkontakt. Duften er allerede i sin ungdom utrolig kompleks og udvikler hele tiden nye nuancer som bivoks, fersken, honning, syltede citroner, mynte og østersskal. Teksturen i smagen minder om stor Puligny-Montrachet, men i eftersmagen har vinen mere bid og let bittert præg i stil med de bedste saltede mandler, man kan forestille sig. Utrolig kompleks og dyb vin, hvor man hele tiden finder nye nuancer og karakterer i vinen.
Eminent vin til f.eks. stegt hvid fisk med brunet smør og kapers, gratinerede østers eller stegt kylling med urter og sauce blanquette. Vinen kan med fordel iltes en times tid før servering ved 10-12 grader. Vinen vil udvikle endnu større kompleksitet op mod 10 år fra høståret. Desværre bliver der lavet blot ca. 1200 flasker af denne unikke vin hvert år og de fordeles til udvalgte importører rundt om i verden.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Adegas Guimaro
Ingen over og ingen ved siden af Pedro Rodríguez (Adegas Guimaro) i Spaniens måske mest omtalte vinområde - Ribeira Sacra. Tager man de 10 højest ratede vine fra Ribeira Sacra hos f.eks. The Wine Advocate, så kommer de syv af dem fra Guimaros stejle marker.
Ribeira Sacra er et ekstremt sted at lave vin, og man skal være skabt af noget helt særligt for at kunne udfolde områdets potentiale – unge Pedro Rodríguez har hele pakken.